• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Petar Nenadić opet igrati za Srbiju? Evo šta kaže novi selektor!

Autor Mladen Šolak

"Poznajem Petra od našeg zajedničkog boravka u Barseloni", izjavio je Španac koji je preuzeo "orlove".

 Da li će Petar Nenadić opet igrati za Srbiju? Evo šta kaže novi selektor rukometaša! Izvor: MN PRESS

Rukometna reprezentacija Srbije pokušaće da napravi veliki zaokret sa Špancem Tonijem Đeronom, koji je zvanično postao selektor ove nedelje.

On je stručnjak koji je 16 godina radio u Barseloni, a sada sedi na klupi francuskog Šarta.

Možda će vas zanimati

Posle dva veoma neuspešna nastupa reprezentacije na velikom takmičenju (18. mesto na Svetskom prvenstvu 2019. i 20. na Evropskom prvenstvu 2020), srpski nacionalni tim je sada na novom početku, pod komandom trenera koji zna mnogo o našem rukometu i veoma ga ceni.

U intervjuu za "Balkan-handball", on je rekao da je osnov njegovog rada sadržan u ideji da sve selekcije Srbije igraju isto.

"Ako seniori igraju na jedan način, a juniori na drugi, to je gubljenje vremena po mom mišljenju. Ako junior nauči da igra na jedan način, onda će mu biti mnogo teže da se navikne na zahteve u seniorskom timu. Zato je važno da radimo svi u istom pravcu. Velika većina mladih reprezentativaca igra u domaćim klubovima. Zato je važno da radimo i sarađujemo svi zajedno. Ne dolazim da kažem 'vi morate da igrate na taj način', već da diskutujemo, pričamo, razmenjujemo znanja, otvoren sam da čujem sve dobre predloge, zašto ne i da naučim nešto od nekog domaćeg trenera. Osnova je da razmenjujemo znanje i da guramo u istom pravcu. To je nešto što španski treneri rade konstantnp", izjavio je Đerona između ostalog.

Poznata je okolnost da Srbija ima najboljeg rukometaša Evrope, Petra Nenadića, ali da on ne želi da igra za reprezentaciju zbog, kako je rekao višegodišnjeg lošeg iskustva. "Srbija 14 godina nije imala trenera!", rekao je on prošlog meseca.

Da li će Španac uspeti da ga vrati, kao i one koji bi takođe mogli da pomognu ekipi, a koji prethodnih godina nisu igrali za "orlove", poput Ilije Abutovića, Petra Đorđića, Darka Đukića...

"Imam veliko poštovanje prema (prethodnom selektoru, Nenadu) Peruničiću. Ne znam razlog zbog kojeg oni nisu igrali, ali ako pričamo o najboljem timu moramo da odaberemo najbolje igrače u svakom trenutku da bismo ostvarili ciljeve reprezentacije. To je važno. Imam odnos sa nekim igračima, radio sam sa Petrom kada je bio veoma mlad u Barseloni i prema mom mišljenju, vrata moraju biti otvorena za sve njih ako hoće da se vrate. Kao što sam rekao, najvažnije je da svi moraju imati u glavi da je najvažniji tim. Niko nije važniji od tima. Svi moramo da radimo na tome da pomognemo timu da ostvari ciljeve", poruka je Đerone.

Nenadić (33) i Španac sarađivali su u Barseloni u sezoni 2007/08 i ostaje da se vidi da li će to poznanstvo i argumenti novog trenera Srbije biti dovoljni da vrate sjajnog srednjeg beka među "orlove".

Podsetimo, Srbiji je zvanično oduzeto pravo da se bori za mesto na Svetskom prvenstvu 2021. godine u Egiptu, a Rukometni savez Srbije je potom konkurisao za specijalnu pozivnicu Međunarodne rukometne federacije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC