• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bila je najbolja na svetu, ali Ana Ivanović bi jedan meč ponovila

Autor Nebojša Marković

Srpkinja se i dalje seća jednog konkretnog trenutka.

 Bila je najbolja na svetu, ali Ana Ivanović bi jedan meč ponovila Izvor: Guliver/Getty images/Ezra Shaw, Ezra Shaw/Getty Images AsiaPac

Ana Ivanović je bila prva od srpskih tenisera i teniserki koja se popela na prvo mesto rang liste. Posle nje su u tome uspeli i Jelena Janković, Nenad Zimonjić i Novak Đoković, ali je ona isto tako i prva otišla u penziju.

Sada se prisetila momenata iz svoje karijere i odlučila se za jedan meč koji bi volela da ponovo odigra.

Možda će vas zanimati

U pitanju je finale Australijan opena 2008. godine. Ivanovićeva je tada izgubila u finalu od Marije Šarapove 7:5, 6:3, dan pre nego što je Đoković osvojio prvu od svojih 17 gren slem titula.

"Volela bih da ponovim to finale protiv Šarapove. Prvi set je bio vrlo težak, a pri rezultatu 4:4 i 30:30 na njen servis, slabo sam riternirala i poslala sam lopticu u mrežu", počela je Ivanovićeva u razgovoru sa Barbarom Šet sa "Eurosporta".

"Izgubila sam taj poen i iznervirala se, potom izgubila set i posle nisam mogla da zaboravim taj poen tokom celog meča. Igrala sam odlično tokm čitavog turnira, pa bih zato volela da ponovo odigram taj meč."

Bilo je to njeno drugo gren slem finale, nakon poraza od Žastin Enan u završnom meču Rolan Garosa 2007. godine. Ipak, Ivanovićeva je na sledećem slemu u Parizu, 2008. godine, osvojila svoj prvi i jedini trofej na turnirima "velike četvorke".

Da je tada trijumfovala, Srbija bi u potpunosti zavladala Australijanom openom te godine, ali sve je nadoknadila nekoliko meseci kasnije, kada je i postala najbolja teniserka sveta.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC