• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rađa uživo o Đokoviću i miševima: Ne branim ga jer smo prijatelji, nego...

Autor Nebojša Marković Izvor RTS

Legendarni košarkaš govorio o napadima na račun najboljeg tenisera svijeta.

 Dino-Radja-brani-Novaka-Djokovica-Adria-tur-korona-virus Izvor: MN PRESS

Dino Rađa nema namjeru da kritikuje Novaka Đokovića!

Legendarni hrvatski košarkaš je još jednom stao u odbranu najboljeg tenisera svijeta.

Možda će vas zanimati

Rađa je prošle sedmice oštro osudio hrvatsku javnost jer je kritikovala Đokovića zbog širenja korona virusa na njegovom Adria turu, iako je pokušao da učini nešto veliko i za Hrvatsku i za čitav region.

On se u ponedjeljak uživo uključio u Jutarnji program RTS-a, gdje je govorio o čitavoj situaciji.

"Prvo, da odmah razjasnim, jer su mi, naravno, rekli da branim prijatelja. Međutim, on i ja smo se sreli jednom u životu, popričali par minuta, slikali se i to je to. Ne branim ga zato što smo prijatelji, nego zato što ga izuzetno poštujem kao sportistu, zbog svega što je napravio, a još više ga poštujem zbog njegovog načina ponašanja", počeo je Rađa.

"Čovjek je stvarno pokušao da napravi nešto za nas, nekakvu reklamu. Dogodilo se to što se dogodilo, ali kada pogledate danas, poslije osam dana, u Zadru imate troje-četvoro zaraženih osim njih koji su učestvovali. Imate stotine slučajeva okolo, ali nikom ništa. Naravno, nije poenta nabiti na krst nekog nepoznatog, nego nekog poznatog. To što se iživljavaju na njemu je u meni izazvalo reakciju koja je sročena u dva minuta i izašla napolje, i onda su 'poludjeli'."

Rađa je istakao i kako su mnogi "promijenili ploču" kada je Adria tur bio otkazan.

"To je generalno prokletstvo ljudskog roda. Napadaju ga mali miševi koji bi sve dali da budu na njegovom mjestu, koji su ljubomorni na njegove uspjehe i na sve što on radi. Jednostavno, to je jedna vrsta zločina koju ja nikada neću razumjeti i koja je meni nepojmljiva – da se neko veseli tuđoj nesreći. To nije u mom DNK."

Sportisti imaju tu prednost, ali i prokletstvo, da su stalno pod lupom i da se svaki njihov korak prati.

Izvor: MN PRESS

"Definitivno jeste, pogotovo danas. U moje doba nije bilo mobilnih telefona i ovih 'gluposti', poput interneta, slikanja na svakom koraku... Mogao si malo više da se koncentrišeš na ono što radiš. Danas je to nemoguće, moraš dobro da paziš šta radiš. U suštini je to okej, ljudi te gledaju i poistovećuju se s tobom. Ali tako neke nepoštene i nerazmišljajuće stvari su mi van pameti."

Legendarni košarkaš je rekao i da su oni koji kritikuju Đokovića i Gorana Ivaniševića "žalosni, tužni i duboko nezadovoljni", osvrnuvši se na činjenicu da najveći broj negativnih komentara stiže iz SAD i Velike Britanije.

"Pogledajte koliko ih ima u Americi, pogledajte proslavu Liverpulove titule prvaka i onda ćete mi reći o njihovom kredibilitetu", zaključio je Dino Rađa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC