• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tajne moći "piramide Sunca": Evo šta je Đoković radio u Visokom

Autor Mirjana Šegan

Najbolji teniser svijeta u pratnji roditelja boravi u Bosni i Hercegovini

 Novak-Djokovic-Visoko-BiH-posjeta-bosanske-piramide-meditacija Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novak Đoković uspješno je preležao korona virus, koji je zaradio na Adria Touru, a zatim je prvi put poslije izolacije napustio Srbiju. Najbolji teniser svijeta u društvu roditelja, majke Dijane i oca Srđana, posjetio je Bosnu i Hercegovinu.

U ponedjeljak je stigao u Sarajevo, odsjeo na Trebeviću, a onda išao u Visoko, gdje je obišao "bosanske piramide".

Porodica Đoković učinila je to u društvu Semira Osmanagića, osnivača Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Možda će vas zanimati

Mediji iz Bosne i Hercegovine zabilježili su da je Đoković posjetio Visočicu ili kako je u visokom popularno zovu "piramidu Sunca", koja se uzdiže iznad bosanskog srednjovjekovnog grada i plijeni pažnju dominantnim položajem. Ona je ujedno i jedna od glavnih atrakcija u skupu lokacija koje se vežu za bosansku "dolinu piramida".

Tamo je prvi reket svijeta meditirao.

Iskoristio je priliku da provede vrijeme u prirodi, u miru, i tako očigledno "napuni baterije" pred nastavak ATP sezone, koja je zakazana za mjesec dana. Ranije je najavljeno da će teniska sezona početi američkom turnejom na turniru u Vašingtonu 12. avgusta, ali još uvijek nije poznato da li će Novak otputovati u SAD, i učestvovati i na prvom grend slemu poslije pauze, US Openu, koji je zakazan u Njujorku 31. avgusta.

Novak je prethodnih dana trenirao na Akademiji Janka Tipsarevića u Beogradu, gdje je podloga identična onoj u Njujorku, što je možda naznaka da će ipak nastupati na US Openu. Zvanično u njegovom kalendaru stoji da će prvi turnir poslije supenzije biti Rolan Garos, koji bi trebalo da se održi krajem septembra u Parizu.

Đoković u Visokom
Izvor: YouTube/Dnevni avaz


Đoković je poznat kao neko ko u prirodi pronalazi snagu i mentalni mir za sve teniske izazove, i ko često meditira. Takva vrsta pripreme prethodnih godina dala je rezultate, pa nije veliko iznenađenje što je i ovog puta pronašao novu "oazu" da se spremi za nova iskušenja.

Semir Osmanagić, koji je plasirao pseudoarheološku teoriju o postojanju "Bosanske piramide Sunca“, koja je odbačena u naučnim krugovima, nedavno je izjavio da piramide u Visokom leče korona virus, odnosno da na tom prostoru postoje dva "naučno dokazana neprijatelja korona virusa“, a prema njegovim riječima to su visoka koncentracija negativnih jona koji razaraju strukturu svih virusa, bakterija i gljivica, a drugi je šetnja u borovoj šumi.

Đoković će u BiH boraviti do srijede.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC