• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti ipak igra Evropu i otvara novčanik: Ovo je spisak pojačanja!

Autor Pavle Knežević

Mnogo će Siti da troši u ovom prelaznom roku

 Mancester-siti-prelazni-rok-spisak-pojacanja-produzenje-ugovora-transferi-fudbal Izvor: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson,Pool

Mančester siti će igrati u Ligi šampiona, što je bilo i očekivano, a ta odluka ne samo da je donijela dramu u finiš Premijer lige, već je odmah uticala na tržište igrača.

Kako li će, dakle, izgledati prelazni rok "građana"? Bogato!

Možda će vas zanimati

Siti se sprema da potroši ogromne pare na ojačavanje tima za trku na više frontova i borbu sa Liverpulom, ali biće mu mnogo lakše da to uradi sada kada se zna da igrači neće takmičarski trpiti.

Prva tačka dnevnog reda je obnavljanje ugovora sa nosiocima igre. Redom: Kevin De Brujne, Rahim Sterling i Gabrijel Žezus. Očekuje se da će se to desiti vrlo brzo.

Naravno, srce, duša i mozak ovog tima je trener Pep Gvardiola. Njegov trenutni ugovor ističe na kraju sljedeće sezone, tako da se ubrzo očekuju i pregovori sa njim.

Sitiju će za napad na Premijer ligu biti potrebna bar dva nova defanzivca, ali i zamjena u napadu za Serhija Aguera, koji uskoro namerava da se vrati u Argentinu.

Što se tiče želja, na Sitijevom "radaru" su Bajernov 28-godišnji "univerzalac" David Alaba, sa kojim je Gvardiola već sarađivao, zatim štoper Napolija Kalidu Kulibali (29), krilo Valensije Feran Tores (20) i Interov napadač Lautaro Martinez (22).

Naravno, Lautaro je mjesecima povezivan sa Barselonom kao "gotova" priča, ali Katalonci imaju problema da sakupe novac za obeštećenje zbog finansijske krize uzrokovane pandemijom.

Naravno, prepreka Sitiju može predstavljati istraga Premijer lige povodom Finansijskog fer pleja i angažovanja igrača za omladinsku školu, ali i vlasništvo igrača treće strane.

Ako se uprava takmičenja odluči na nekakvu kaznu, Siti je spreman na borbu i sa njima. Dejli mejl piše da je liga posljednjih nedjelja riješila da zauzme čvršći stav prema "građanima", ali to će se možda promijeniti poslije odluke CAS od ponedjeljka.

Sitiju je smanjena novčana kazna i moraće da plate svega 10 miliona evra, umjesto prvopropisanih 30.

Sportski sud u Lozani je kazao da je odluka UEFA bila "neosnovana i zastarila", pa su zbog toga odlučili da ponište kaznu Mančester sitiju, s tim da mnogi smatraju da je ovo još jedna potvrda da bogati klubovi i ne mogu oštro da budu kažnjeni zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

UEFA je prethodno utvrdila da je Siti prekršio pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju između 2012. i 2016. godine, pa su uz suspenziju iz takmičenja na dve sezone kažnjeni i novčano - 30 miliona evra.

Zbog svega toga djelovalo je da se polako "ruši" cijeli projekat Mančester sitija i da bi mnogi mogli da napuste brod koji tone, ali sada se sve promijenilo.

Mančester siti će kao drugoplasirani tim Premijer lige učestvovati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Šta kažete vi? Koga biste voljeli da vidite u Sitiju, a ko mislite da im je neophodan? Pišite nam u komentarima.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC