• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Đoković igrati na US Openu? Zavisi samo od ove stvari

Autor Mirjana Šegan

Najbolji teniser svijeta uskoro bi mogao da donese odluku da li će ove godine putovati na grend slem u Njujork

 Novak-Djokovic-US-Open-ucesce-karantin-SAD Izvor: Tanjug/AP Photo/Kemal Softic

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, koji je tokom pauze preležao i korona virus, u svom kalendaru objavio je da će prvi turnir na kojem će nastupati biti Rolan Garos krajem septembra.

Ipak, u SAD se i dalje nadaju da će prvi reket svijeta u poslednjem trenutku riješiti da učestvuje na prvom grend slemu poslije suspenzije - US Openu, koji je zakazan za 31. avgust u Njujorku.

Možda će vas zanimati

Novak je zaintrigirao javnost pošto je prije odlaska u privatnu posetu Bosni i Hercegovini, trenirao na Akademiji Tipsarević u Beogradu na identičnoj podlozi koja se nalazi na US Openu. Mnogi smatraju da je upravo to najava da će možda promijeniti plan i igrati u Njujorku.

Od čega zavisi odluka Novaka Đokovića? Upućeni tvrde od jedne, ali bitne stvari.

Naime, ukoliko bi otputovao u Njujork, prema sadašnjim protokolima morao bi da provede 14 dana u karantinu pri povratku iz SAD u Evropu, što bi mu umnogome poremetilo planove. On ne bi imao mogućnost da se adekvatno pripremi za nastup na šljaci na Rolan Garosu, jer se US Open završava 13. septembra.

Upravo o toj temi, ukidanju karantina za igrače koji dolaze iz SAD u Evropu, najviše se razgovaralo i na video sastanku tenisera sa čelnicima ATP Tura, prenijela je španska "Marka".

Taj list piše da će Đoković nastupati na US Openu, ako ATP izdejstvuje promjenu te odluke do kraja jula i bude prihvaćeno da teniseri izbjegnu izolaciju ako prilože negativan test na korona virus ne stariji od 48 sati.

Đoković je prije suspenzije sezone u martu imao savršen skor u 2020. godini. Osvojio je titulu na Australijan Openu i vezao čak 18 pobjeda bez poraza.

Motiv više u Njujorku sigurno bi mu bio i taj što bi osvajanjem još jednog grend slema prišao na samo korak Rafaelu Nadalu, odnosno rekorderu Rodžeru Federeru sa 20 pehara, a gotovo sigurno je da njih dvojica neće nastupati ove godine na US Openu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC