• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanjeljas najbrži od Beograda do Bijeljine, sutra "kraljevska" etapa!

Autor mondo.ba

Pobjednik prve etape biciklističke trke „Beograd - Banjaluka“ je Havijer Kanjeljas Sančez iz španske ekipe Kaha rural.

 Trka Beograd  - Banjaluka; Havijer Kanjeljas Sančez pobjednik prve etape Izvor: Trka Beograd - Banjaluka, promo

On je na cilj u Bijeljinu stigao ispred dvojice Poljaka iz različitih ekipa, Jakuba Kazmareka, koji nastupa za Mazovju, te Jakuba Jakuba Murijasa koji brani boje Vostera.

Španski prokontinental tim opravdao je ulogu favorita na trci već u prvoj etapi.

Možda će vas zanimati

U vrlo brzoj etapi pokazali su da kao ekipa sjajno funkcionišu i na kraju je Kanjeljas završio sa rukama podignutim u vazduh.

"Pokušali smo da nametnemo jak ritam od početka trke u Beogradu, ali su nas pratile tri ekipe. Ipak, uspjeli smo u finišu da napravimo sjajnu taktiku i da trijumfujem", rekao je Kanjeljas.

S obzirom da je već sutra najteža, kraljevska, etapa od Bijeljine preko Brčkog, Lopara, Ugljevika i Višegrada do Vlasenice, a da je Kanjeljas sprinter, teško da će sačuvati žutu majicu koju je dobio od gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

"Imamo u ekipi momke koji sjajno vuku na brdu, ali moramo i dalje da radimo kao tim. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i da ćemo se radovati na kraju", rekao je Kanjeljas.

Izvor: Trka Beograd - Banjaluka, promo

Crvenu majicu koja se dodjeljuje najboljem sprinteru obukao je Jan Andrej Kuli iz slovačke Dukle. Bijelu majicu za najboljeg vozača do 23 godine dobio je trećeplasirani u prvoj etapi Jakub Murijas, dok je plavu majicu za najboljeg brdskog vozača zadužio Danil Pronskij iz kazahstanske Vino Astane.

Bijeljina je 11. put od 14 trka bila sjajan domaćin.

"Iako je teško vrijeme mladi ljudi su uspjeli da organizuju sjajno takmičenje na koje su došli momci iz dvadesetak zemalja svijeta. Čestitam im na tome. Želim svim učesnicima u narednim etapama mnogo sreće i da se lijepo osjećaju u našem gradu. Uvijek trudimo da podržimo ovako lijepe događaje, na kraju krajeva zbog toga smo dobili titulu Evropskog grada sporta za ovu godinu", rekao je Mićić.

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se domaćinima kao i svim gradovima kroz koje prolazi trka, te poželio da ovakav razvoj situacije u smislu organizacije trku prati do kraja. Sutra je dakle najteža etapa ob Bijeljine do Vlasenice, a u nedjelju će biciklisti voziti od Teslića do Prnjavora. Veliko finale je u ponedjeljak kada će karavan startovati u Derventi, a trku završiti spektakularnim krugovima u Banjaluci.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC