• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trka "Beograd - Banjaluka": Špancu treća etapa, Poljak sačuvao žutu majicu, sutra finale!

Autor mondo.ba

Sutra se vozi posljednja etapa, od Prnjavora do Banjaluke

 Trka Beograd Banja Luka 2020 treća etapa Izvor: Promo/Trka "Beograd-Banjaluka"

Pobjednik treće etape biciklističke trke "Beograd - Banjaluka" je član španske Kern farme Enrike Unzue Sanz.

On je na cilj etape koja je vožena od Teslića do Prnjavora stigao ispred Alberta Sanabrije iz Kaha rurala, a treće mjesto zauzeo je Roman Maikin, član Kambodža sajkling akademije.

Možda će vas zanimati

Lider u generalnom plasmanu ostao je član ekipe Mazovja srce Poljske Jakub Kačmarek koji ima prilično otvorenu situaciju pred posljednju etapu koja se vozi sutra od Dervente do Banjaluke. Poljak ima 18 sekundi više od Romana Markeza Martija i nada se da će zadržati žutu majicu.

"Uspjeli smo da iskontrolišemo situaciju iako je bilo mnogo napada u prvoj trećini etape. Odlično smo funkcionisali kao tim. Moramo isto da uradimo i na posljednjoj etapi", rekao je Kačmarek.

Srećan zbog etapne pobjede bio je i Sanz koji je konačno dočekao da uzdignutih ruku prođe kroz cilj.

"Ekipa je radila dobro i omogućila mi dobru poziciju pred cilj. Konačno smo došli do etapne pobjede poslije dva druga mjesta i nadam se da ćemo slaviti i na posljednjoj etapi", rekao je Sanz.

Izvor: Promo/Trka "Beograd-Banjaluka"

Banjalučanin Dušan Kalaba koji nastupa za reprezentaciju Srbije sačuvao je crvenu majicu koja je namijenjena najboljem sprinteru, a čiji je pokrovitelj "Glas Srpske".

"Osvojio sam odmah prvi prolazni cilj i time praktično završio posao. Imamo sjajan tim i pokušaćemo da napadnemo pobjedu u posljednjoj etapi, dok bi moja majica trebalo da bude sigurna", rekao je Kalaba.

Plavu majicu za najboljeg brdskog vozača obukao je Mika Heming iz ekipe Maloja pušbajkers, dok je bijelu za najboljeg vozača do 23 godine sačuvao Danil Pronickij iz Vino Astana tima.

Dosta publike, uz poštovanje epidemioloških mjera, dočekalo je karavan u Prnjavoru i pozdravilo bicikliste koji dolaze iz 18 zemalja svijeta.

"Ovo je veliki događaj ne samo za našu opštinu nego Republiku Srpsku i mnogo šire. Mi smo partner u više od polovine održanih trka i nastavićemo tu tradiciju. Prošle godine smo bili domaćini starta posljednje etape, ove godine smo domaćini cilja pretposlednje i sigurno ćemo biti tu da budemo dio ovog posebnog događaja", rekao je načelnik Prnjavora Darko Tomaš.

Slično je bilo i u Tesliću gdje je znak za start pretposljednje etape dao je načelnik Teslića Milan Miličević.

"Sportski događaj koji se nalazi na počasnom mjestu u kalendaru naše opštine. Bez obzira na probleme sa pandemijom, život mora da teče dalje kada su u pitanju sve sfere. Ovo je dobra promocija našeg grada, turističkih potencijala i svega lijepog što imamo. Siguran sam da ćemo nastaviti tradiciju i narednih godina", rekao je Miličević.

Sutra je veliko finale 14. izdanja trke čiji je generalni pokrovitelj predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC