• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki dan srpskog tenisa: Novak protiv Filipa, pa Dušan protiv Nadala!

Autor Mladen Šolak

Dan za spektakl na "Foro Italiku"!

 Novak-Djokovic-Filip-Krajinovic-Dusan-Lajovic-Rafael-Nadal-osmina-finala-Rima-2020-uzivo-TV-prenos Izvor: MN PRESS

Srpski tenis prolazi kroz sjajan period sa četvoricom igrača u prvih 40 na svijetu, a ovaj petak biće poseban dan za uživanje.

Ma Mastersu u Rimu na programu je osmina finala i na "Foro Italiku" gledaćemo trojicu naših asova. Naravno, na čelu sa najvećim, Novakom Đokovićem.

Svjetski "Broj 1" igraće za četvrtfinale protiv Filipa Krajinovića, a taj duel neće početi prije 14.30 časova. Poznato je da su njih dvojica veliki prijatelji, kao i da su jedini takmičarski meč odigrali na Serbia Openu 2010, kada je pobijedio Filip.

Možda će vas zanimati

Novak je na putu ka ovoj fazi pobijedio domaćeg igrača Salvatorea Karuza (6:3, 6:2), dok je Krajinović eliminisao Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima (6:4, 7:5), a zatim i Italijana Marka Čekinata (6:4, 6:1), nekadašnjeg polufinalistu Rolan Garosa.

Ko pobijedi, u četvrtfinalu će biti favorit protiv boljeg iz duela kvalifikanata Lorenca Musetija i Dominika Kepfera. Njih dvojicu svakako ne bi trebalo potcijeniti, jer su u prethodnoj rundi eliminisali Keija Nišikorija i Gaela Monfisa.

Poslije Novaka i Filipa, u večernjem terminu će na teren i Dušan Lajović, koga očekuje duel protiv branioca titule i drugog tenisera sveta, "kralja šljake" Rafaela Nadala. Oni će izaći na teren oko 19 časova.

Srbin i Španac su do sada odigrali dva meča i Rafa je pobedio u oba - prvi put na Rolan Garosu 2014, a drugi put u Njujorku 2017.

Lajović je u 2. kolu ostvario veliku pobjedu protiv Kanađanina Miloša Raonića i sjajnim trijumfom 7:6, 4:6, 6:2 ušao u meč protiv favorita koji brani pehar. Ko pobijedi u ovom meču igraće protiv Dijega Švarcmana ili Huberta Hurkača.

Uživajmo u petak u tenisu! 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC