• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi se žale i kukaju na Novaka: Đokovića ponovo prozivaju da folira povrede, krši pravila i ne poštuje rivale!

Autor Nebojša Marković

Neverovatno, ali ponovo im smeta...

 Novak-Djokovic-zale-se-medicinski-tajmaut-folira-povrede-krsi-pravila-Federer-Rodik-Mekinro-Raonic Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskil, Guliver/Getty Images/Elsa, Guliver/Getty images/Pat Scala

Novak Đoković uvek uspeva da dobije negativan tretman u svetskim medijima, šta god uradio.

I mada se njegovi rekordi i neverovatni uspesi - poput četiri uzastopno osvojena grend slema - spominju više usputno, njegovi "gresi" se predstavljaju u najgorem mogućem svetlu.

Možda će vas zanimati

Tako je i posle sinoćnje pobede najboljeg tenisera sveta protiv Pabla Karenja Buste. Đoković je posle više od tri sata slavio 3:1, ali tek nakon što je izgubio prvi set i imao problema sa povredom.

Ipak, činjenica da je Đoković tri sata igrao meč povređen i opet uspeo da slavi, postoje i oni koji su spremni da Đokovića predstave kao prevaranta i nekoga ko folira svoje povrede.

Pablo Karenjo Busta

Kao glavni razlog se odnosi to što je Đoković protiv Španca sinoć tražio medicinski tajmaut baš u trenucima kada je Karenju Busti išlo najbolje.

I sam Karenjo Busta je posle meča kritikovao Đokovića, a nije ni jedini teniser koji je to činio.

"To je uobičajeno, zar ne? On to uvek radi. Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi. To pitajte njega", rekao je Španac sinoć.

Miloš Raonić

Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Ranije ove godine Đokovića je na Australijan openu kritikovao Miloš Raonić. Razlog za to bio je medicinski tajm-aut koji je srpskom teniseru bio neophodan tokom trećeg seta njihovog meča četvrtfinala, a sve zbog problema sa očima kada je "alarmirao" svoj tim.

Bila su mu potrebna nova kontaktna sočiva i kapi za oči, a to se nije dopalo Raoniću pošto je bio "u naletu". Jedan od dečaka istrčao je po sočiva, potom je i Đoković na kratko napustio teren (pri rezultatu 4:4), pa je Raonić pobesneo i protestovao kod sudije.

"Sme li ovo da radi? Zar ne mora da sačeka? Ovo je potpuno sr**e! Stvarno nije u redu", kazao je Raonić koji je potom osvojio gem, ali nije uspeo da osvoji i set kojim bi ostao u igri, tako da je Đoković prošao u polufinale.

Žoao Souza

Đoković je u meču protiv Žoaa Souze pre dve godine na US openu tražio pauzu za odlazak u toalet, a i njegov rival ga je nakon meča kritikovao.

Souza je izgubio 3:0 u setovima u poprilično sigurnoj pobedi Đokovića, ali mu ti nije smetalo da kritikuje Srbina koji je u toaletu proveo šest minuta i 26 sekundi.

"Nisam srećan zbog toga, ali to je pravilo. On može da ima pauzu za toalet. Pitao sam zašto je trajalo tako dugo. Nema ograničenja za takvu pauzu, pa je to malo nejasno pravilo. Ali nisam se žalio, samo sam pitao. Bilo je to malo previše između drugog i trećeg seta, ali takvo je pravilo i on je dobio tu pauzu", rekao je Souza posle meča.

Rodžer Federer

Izvor: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images, Guliver/Matthew Stockman/Getty Images

Prvi koji je bio tu da kritikuje i javno napadne Đokovića svojevremeno bio je Rodžer Federer i to kada je Srbin počeo da "destabilizuje teniski poredak".

Posle jednog od mečeva koje je Đoković predao, Federer je medijima jasno rekao šta misli o tim problemima srpskog tenisera.

"Ne verujem u njegove povrede. Ozbiljan sam. Mislim da se pravi da ima ove povrede", rekao je Federer jednom prilikom.

Džon i Patrik Mekinro

Ima i onih koji su bivši igrači, a prozivaju Novaka. Braća Mekinro bilo su naročito oštra tokom finala US opena protiv Stena Vavrinke.

"Njegov medicinski tajmaut je potpuno kršenje pravila. To je na zvaničnicima da nešto urade tim povodom, ali oni nemaju snage to učine", rekao je Patrik Mekinro, dok se potom sa svojim bratom Džonom potom šalio kako bi po novim pravilima "Đoković mogao da uzima tajm-aut za svaki od njegovih prstiju"...

Endi Rodik

Izvor: Getty Images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Možda jedan od najpoznatijih slučajeva kritikovanja Đokovića je onaj Endija Rodika.

On je tom prilikom čak ismevao svog rivala, što se Đokoviću nije dopalo, pa su jednom prilikom imali i međusobni "okršaj" u svlačionici o kojem je Amerikanac govorio godinama kasnije.

"On u pojedinim trenucima ima 16 različitih povreda i uprkos svemu, on nastavlja da pobeđuje. Čini se kao da ima grčeve, antraks ili čak i ptičji grip", ismevao je Amerikanac Srbina na US openu jedne godine.

Ipak, nisu baš svi igrači isti. Ima i onih koji se ne dure kada izgube...

Stanislas Vavrinka i Dominik Tim

Izvor: Guliver/Quinn Rooney/Getty Images

Đoković je zbog problema sa povredama par puta prekidao finale US opena protiv Vavrinke 2016. godine, koje je na kraju i izgubio, ali se Švajcarac nije bunio nakon meča.

"Samo sam bio iznenađen tajmingom. Nekada igrača iskorišćavaju ovo pravilo, sigurno, ali nekada morate i da razumete da ljudi stvarno osećaju bolove. Ne znam šta se Novaku desilo, ali rečeno mi je da je drugi put igra bila prekinuta jer je krvario. Normalno je da nešto treba da se učini ako igrač krvari, nemam problem sa tim", rekao je tada Vavrinka.

Slično je bilo i u ovogodišnjem finalu Australijan opena, kada je Đoković dva puta odlazio u toalet u meču protiv Dominika Tima. Austrijanac nije imao problem sa tim.

"Nisam imao problem. Očigledno je da je imao nekih problema u trećem setu. Mislim, bilo je to samo dve pauze za toalet, tako da tu nije bilo ničeg posebnog", smirivao je Tim novinare tom prilikom...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC