• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak igra za finale i da "pobegne" Nadalu: Ulog nije samo meč za titulu, već i najprestižniji rekord u tenisu!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je posle dramatične borbe sa povredom i Pablom Karenjo Bustom stigao do polufinala Rolan Garosa.

 Novak Đoković igra za finale i da "pobegne" Nadalu: Ulog nije samo meč za titulu, već i rekorrd Izvor: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Novak Đoković je zabeležio herojsku pobedu nad Pablom Karenjo Bustom. Na US Openu je Busti pomogao incident sa linijskim sudijom, a sada povreda vrata i ramena srpskog tenisera. Ipak to nije bilo dovoljno da Španac i ovoga puta prođe dalje, pa je tako Novak zakazao duel sa Stefanosom Cicipasom u polufinalu. 

Na dva koraka je od titule, ali nije samo još jedan grend slem pehar u pitanju. Svetski broj 1 ima priliku da se dodatno odmakne drugoplasiranom Nadalu i da postane nedodirljiv na prvom mestu ATP liste. 

Možda će vas zanimati

Đoković sada ima 11.260 poena, dok je Nadal na 9.850. To znači da srpski teniser sada ima 1.410 bodova više u odnosu na Španca. Nadal je osvojio prošlogodišnji Rolan Garos i ne može da dobije nove bodove, ali zbog novih pravila uvedenih zbog pandemije virusa korona ne može ni da izgubi poene. 

Novak je prošle godine eliminisan u polufinalu od strane Dominika Tima, pa ako sada pobedi Stefanosa Cicipasa dobiće dodatnih 480 bodova, što znači da bi Nadalu bežao 1.890 bodova. 

Ukoliko se desi da srpski as osvoji Rolan Garos, ne samo da će stiči do 18. pehara na grend slemovima nego i do 12.540 bodova na ATP listi - 2.690 bodova više od Nadala. 

Ako znamo da do kraja godine nijedan teniser ne može da izgubi bodove, samo da ih dobije, to znači da Novak može da računa na ogromnu prednost na početku naredne sezone. 

A 8. mart je datum koji čekamo, ako do tada ostane prvi na listi prestići će Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC