• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak preko bola i Španca u polufinalu: Još dva koraka do titule u Parizu!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je polufinalista Rolan Garosa, pošto je posle više od tri sata igre savladao Španca Pabla Karenja Bustu

 Novak preko bola i Španca u polufinalu: Još dva koraka do titule u Parizu! Izvor: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Novak Đoković je savladao Pabla Karenja Bustu 5:6, 6:2, 6:3, 6: I tako se plasirao u polufinale ovogodišnjeg Rolan Garosa. Tu će se sastati sa Grkom Stefanosom Cicipasom koji je u svom meču četvrtfinala bio bolji od Andreja Rubljova.

Nije dobro počelo, pošto je od starta meča srpski teniser imao zdravstenih problema. Mučio ga je bol u leđima i ruci, a njegov protivnik je to iskoristio.

Možda će vas zanimati

Uzeo je brejk Karenjo Busta i ne samo da je uzeo prvi set, već je delovalo da će svetski broj 1 teško završiti ovaj meč. Ne samo da je srpski teniser imao problema sa udarcima, već je delovalo i da se muči tokom kretanja. U osmom gemu je uspeo da skupi snagu Đoković i osvoji gem na servis protivnika, ali već u narednom gemu nije odbranio svoj servis i Španac je poveo 1:0. 

Između setova je uspeo Novak da se bar malo oporavi I to se odmah videlo na njegovoj igri. Izgledao je Đoković potpuno preporođen i dva puta je oduzeo servis protivniku za 1:1 u setovima.

Treći set je sjajno počeo, brejkom za Novaka, ali je usledio period blede igre i ribrejk španskog tenisera. Ipak skupio je snage I koncentracije najbolji na svetu kada je to bilo potrebno još jednom je oduzeo servis protivniku.

Nekoliko prvih gemova u poslednjem setu se odužilo, igralo se po desetak minuta, ali je iskoristio svoju šestu brejk-loptu u tom setu. Sedmi gem je bio presudan, oduzeo je servis svom rivalu i lako sačuvao prednost koju je stekao. 

Sada ga čeka polufinale i pre svega je bitno da stigne da se oporavi od povrede. Polufinale je na programu u petak, a finale se igra u nedelju. 

TOK MEČA IZ MINUTA U MINUT: 

Đoković - Karenjo Busta 4:6, 6:2, 6:3, 6:4,

ČETVRTI SET I POBEDA - 6:4

21:50 Novak Đoković šampionski završava ovaj meč! Kroz bol i probleme prozrokovane povredom je uspeo da se vrati i dođe do još jedne neverovatne pobede. 

Bravo Nole, sledeći rival je Stefanos Cicipas! 

21:44, 5:4. Skupio je Španac poslednje atome snage da ovde odigra perfektno i smanjio je rezultat.

20:40 Sjajno je započeo odbranu brejka, ali je onda poslao loptu u mrežu. Potom je forhend vinerom Karenjo Busta došao do prednosti, a Novak je potom poslao loptu u mrežu. 

Kiša je smetala Novaku i počeo je pravi pljusak, a u tim uslovima bolje se snašao Španac koji je izborio dve brejk lopte. No uspeo je Novak da preživi i ovo i da izjednači. Usledio je loš izlazak na mrežu, ali i fenomenalan forhend. Na kraju posle 10 minuta konačno Nole uzeo ovaj gem!

20:29, 4:3 Dva fenomenalna riterna najboljeg tensera sveta i prednost na startu gema. Potom Novak sjajno kreira jedan poen sa osnovne linije, kreće napred u pravom trenutku i dobija dve brejk lopte. Koristi prvu!

20:25, 3:3 Mreža pomaže na startu gema, ali zaslužio je to Novak igrom. Ekspresno dobija ovaj gem, dobija ga sa nulom i izjednačava. 

20:21 Dobar forhend Španca na početku, a dobra igra se nastavlja. Rizikuje Novak izlaskom duboko u polje pri servisu protivnika, ali mu se isplatilo, a onda uzima poen na mreži. Od 40;0 za protivnika dolazi Đoković do brejk šanse, koju ne koristi. Prejak je bio forhend i lopta je u autu. 

Na kraju osvaja gem na svoj servis Karenjo Busta.

21:15, 2:2 Vrlo siguran Đoković, ređa vinere, ali onda pravi duplu grešku i šalje jednu loptu u aut. Dobar servis održava vođstvo srpskog tenisera, ali gemovi sada postaju sve duži. Bilo je teško, ali evo opet izjednačenja. 

21:07, 1:2 Uzima dva poena Novak na poen Karenja Buste, a onda drop šotom dolazi do dve brejk šanse srpski teniser. Prvu Španac spašava asom, drugu sjajnom igrom na mreži. Potom je mreža sprečila još jedan sjajan Đokovićev drop šot.

Čuli smo i "da li je moguće" od Novaka kada je još jedna lopta otišla tik do linije u aut. Na kraju gem za Karenjo Bustu.

20:59, Sada servira Đoković, a drugim asom u meču dolazi do vođstva 30:15. Potom jedan od najboljih poena na meču dobija Karenjo Busta i dolazi do izjednačenja. 

Dobar servis pomaže srpskom teniseru, ali ne da se ni protivnik. Na kraju je ipak Novak izjednačio. 

20:56, 1:0 Vrlo uverljiv gem za Španca. Startovao je četvrti set vrlo dobro i vodi 1:0. 

TREĆI SET - 6:3

20:51, 6:3 Vrlo sigurno Novak uzima ovaj gem i vodi 2:1 u setovima! Sada je na korak od pobede, samo je bitno da izdrži bolove koje sigurno trpi. 

20:48, 5:3 Opet se srpski teniser hvata za vrat, nadamo se da je sve u redu. Što se tenisa tiče - sve je u redu jer Novak pogađa linije. Poveo je, a onda dobio priliku za brejk. I iskoristio je!

20:43, 4:3 Agresivan je Novak na mreži i vrlo lako dolazi do poena. Onda slede dve greške i 30:30. Posle jedne lopte koju šalje na liniju, Karenjo-Busta dolazi do šanse za brejk. 

Ne koristi je jer šalje loptu u aut. Na kraju Novak zadržava prednost. 

Izvor: Tanjug/AP/Christophe Ena, Christophe Ena/AP

20:38, 3:3 Kreće se neiznuđenom greškom 18. igrača sveta, ali uzima poene na mreži Karenjo Busta. Sada sjajno servira Španac i asom dolazi do izjednačenja. 

20:33, 3:2 Sada mali problemi, dobija Španac dug poen i vodi 30:0. Posle poena za Novaka sjajno trči Karenjo Busta i uzima poen koji mu donosi dve brejk lopte. 

Uz pomoć lopte Španac uzima brejk. 

20:28, 3:1  Novak uzima prvi poen, ali onda loše istrčava na mrežu. Karenjo Busta ipak uspeva da ostane u ovom gemu. Uzeo je tri poena zaredom, ali Novak je uspeo da izjednači još jednim nestvarnim drop šotom. Na kraju Španac smanjuje. 

20:23, 3:0 Frustriran je Španac, lupa reketom od zemlju, jasno je i njemu da mu ovaj meč izmiče iz ruku. Ovaj gem uzima Novak bez izgubljenog poena. 

20:21, 2:0 Sjajna igra na mreži donosi prednost svetskom broju 1, ali Karenjo Busta uspeva da se vrati u gem. Sada Novak pogađa linije i muči protivnika, Došao je do brejk šanse i - iskoristio je!

20:15 1:0 Opet srpski teniser servira prvi, ovoga puta pravi probleme protivnik. Poveo je 30:15 Karenjo Busta, ali posle izlaska na mrežu Novak dolazi do izjednačenja. Posle duge razmene udaraca Karenjo Busta dolazi do brejk šanse sjajnim drop šotom. 

Ali brani se Novak! Odbranio je još jednu brejk loptu i ovaj predugački gem je na kraju ipak otišao njemu. 

DRUGI SET I IZJEDNAČENE - 6:2

20:05, 6:2 Odmah ritern pod noge protivniku i vođstvo Novaka, a onda je odigrao nestvaran drop šot za 30:0. Gubi ravnotežu Karenjo Busta i sada su tu tri brejk lopte. Dva vezana servis gema sa nulom i Đoković osvaja drugi set za izjednačenje!

20:01, 5:2 Tražio je Novak između gemova kapi za oči, jer mu vetar nosi šljaku u lice. Ipak, to mu ne smeta u igri. Vrlo sigurno dominira sa osnovne linije i uzima ovaj gem. Ma korak je od osvajanja drugog seta. 

19:59 4:2 Dobro se kreće Đoković na mreži, ali siguran je Karenjo Busta na svoj servis i sada osvaja gem bez izgubljenog poena.

19:54 4:1 FENOMENALNO! Kakav poen je uzeo Novak, njegov drop šot je zaista čudesan. Posle odličnog poteza gubi dva poena, ali potom dolazi servis viner. Posle dve greške dolazi Španac do brejk šanse i ne koristi je. 

Pronašao je svoj servis Nole i vodi 4:1!

19:49, 3:1 Besan je Novak na sebe posle jedne neiznuđenje greške, ali revanšira mu se Karenjo-Busta. Uz malu pomoć mreže dolazi Nole do dve brejk lopte i drugu je iskoristio!

19:44, 2:1 Dobar forhend donosi prve poene u gemu za Đokovića, ali opet jedna lopta ide milimetar pored linije. Potom sledi perfektan ritern Španca i dve brejk lopte. Dobar servis spašava Noleta, ali zaista se na njegovim udarcima vidi problem sa povredom. 

Konačno, najduži gem na meču je gotov i Srbin ponovo vodi!

19:38 1:1 Čisti linije i pogađa uglove sada Karenjo-Busta. Posle osvojenog seta njegovo samopouzdanje je na maksimumu. Osvaja gem na svoj servis bez mnogo problema. 

19:341:0 Novak prvi servira u drugom setu, a sada ga bolje služe i forhend i servis. Jedna sjajna lopta je otišla nekoliko milimetara pored linije, ali na kraju vodi srpski teniser.

PRVI SET - 6:4

19:30, 6:4 Servira za set Karenjo Busta i vrlo je siguran!  Vrlo brzo dolazi do dve set lopte i uspeo je da dođe do prednosti od 1:0. Prvi set je otišao u njegovu korist 6:4. 

Problem za Novaka je bila povreda, otežano kretanje, ali i jako loš procenat ubačenog prvog servisa. 

19:23, 5:4 Dva laka poena, pa dvostruka servis greška i promašena otvorena dijagonala. Greši i protivnik, ali drugu dvostruku servis grešku u ovom gemu pravi Novak. 

Brejk šansu je dobio Španac i nije je iskoristio jer je prerano krenuo na mrežu. Drugu brejk loptu je iskoristio i sada je 5:4!

19:12, 4:4  Konačno izjednačen gem na servis Španca. Igralo se poen za poen, a Novak je sa osnovne linije izgledao mnogo bolje nego pre nekoliko gemova. No, jedna neiznuđena greška je donela Karenjo Busti priliku da opet potvrdi brejk. 

No, i Španac je pogrešio! Došao je i do brejk lopte i šanse za ribrejk Đoković, ali odbranio se protivnik. No posle druge brejk lopte usledila je dupla servis greška i ribrejk! 

4:4!

19:07, 4:3 Jasno je da srpski predstavnik ima ogromnih problema pri udarcima. Ipak dobro se kreće, izlazi sve više na mrežu. I konačno dobija Novak servis gem i deluje da bi problem mogao biti iza njega. 4:3 za Karenja-Bustu. 

19:02, 4:2 Sada hrabrije igra Novak, izašao je na mrežu i uzeo poen. Ipak uzima lako Španac gem na svoj servis i sada je 4:2.

18:58, 3:2 Poveo je Karenjo-Busta 30:0 posle neuspešnog drop šota Novaka, ali dobro napada Đoković sa osnovne linije i vraća se u gem.

Španac potom dolazi do dve brejk šanse, a Novak loptu šalje u mrežu. Vodi Karenjo-Busta 3:2, ali nešto očigledno nije u redu sa rukom najboljeg tenisera sveta.

18:53, 2:2 Loše vraća servis svetski broj 1 i Karenjo-Busta to vrlo dobro koristi. Opet Novaka muči bol u levoj ruci, ali ne traži medicinski tajmaut. Španac uzima gem i sada je 2:2. 

18:48, 2:1 Uglavnom se igra na osnovnoj liniji, a zna se ko je tu u prednosti. No onda sledi prva dupla servis greška na meču i 30:30. Videli smo i najduži poen do sada na meču, ali je posle 23 udarca Novak uzeo taj poen. 2:1 za Srbina.

18:45, 1:1 Dobar početak, otvorio je Nole vinerom, ali je onda usledila serija grešaka. Prilično lak gem za Karenja-Bustu. 1:1.Malo brine to što se Novak drži za nadlakticu. 

18:40, 1:0 Novak otvara ovaj meč servisom. Prvi poen je na mreži i uzima ga svetski broj 1. Prvi gem je Đoković uzeo rutinski, bez izgubljenog poena. 1:0.

18:33 Teniseri su izašli na teren i zagrevaju se. Do sada su odigrali četiri meča, srpski teniser je pobedio na tri meča, a na US Openu je suspendovan. 

18:12 Gotovo! Cicipas je pobedio 7:5, 6:2, 6:3 i on je potencijalni protivnik Novaka Đokovića u polufinalu. Pošto se ovaj meč završio očekujemo da vrlo uskoro na teren izađu Đoković i Karenjo-Busta

18:03 Čekamo završetak meča Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova. Posle osvojena prva dva seta sada Grk vodi 4.2 u odlučujućem trećem setu. 

NAJAVA:

Posle skandala sa pogađanjem linijskog sudije na US Openu, Novak Đoković je i na Rolan Garosu uspeo da ponovi istu stvar. Prvo je upozoravao i isticao da je vreme da se linijske sudije sklone sa teniskih terena na velikim takmičenjima, a onda mu se desio peh u meču četvrtog kola.

Ipak meč sa Karenom Hačanovom nije prekinut i posle velike borbe srpski teniser je uspeo da dođe do pobede. Sada ga očekuje meč četvrtfinala sa Pablo Karenjom-Bustom.

Motiv više mu je što je na US Openu diskvalfiikovan upravo na meču sa Špancem.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC