• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostaje li Bilal Šuman selektor "zmajeva"? Mediji u Sarajevu kažu DA, Umičević kategorično demantuje!

Autor mondo.ba

Da li će Bilal Šuman ostati selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine?

 Da li Bilal Šuman ostaje selektor rukometaša BiH? Izvor: Tanjug/Ole Martin Wold/NTB Scanpix via AP

Na ovo pitanje zasad nema jasnog odgovora.

Sarajevski mediji su objavili da će Šuman definitivno ostati na klupi "zmajeva" i da će to biti potvrđeno na narednoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali iz Banjaluke dolazi demant i to od predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske i potpredsjednika RS BiH Marinka Umičevića.

Možda će vas zanimati

"Rukometni savez Republike Srpske čvrsto zastupa stanovište da je priča sa Šumanom odavno završena. To što pišu njihovi mediji je klasično obmanjivanje građana, jer on nikakav ugovor nema sa ovim savezom. Insistirao sam na tome da mu, kao i ostalim reprezentativcima, isplatimo dnevnice i putne troškove za sve utakmice tokom kvalifikacija i EP, ali on nikada nije dostavio svoj žiro-račun. Stalno je tražio da mu bude plaćeno na neko drugo ime, što je mimo zakona i nešto što nisam želio da odobrim", rekao je Umičević za "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, Šuman je lagao i da posjeduje master kouč licencu zbog čega će RS BiH biti sankcionisan od strane Evropske rukometne asocijacije (EHF).

"Sada očekujemo kaznu od strane EHF-a, jer je na Evropskom prvenstvu vodio selekciju bez odgovarajuće licence. Ujedno, tražiću da se protiv njega podnese krivična prijava zbog falsifikovanja ugovora i zloupotrebe pečata, zbog sklapanja nelegalnog ugovora sa firmom sportske opreme 'H2O'", dodao je Umičević.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Ko god bude vodio "zmajeve", mora se reagovati brzo s obzirom da uskoro počinju kvalifikacije za EURO 2022. godine u u Mađarskoj i Slovačkoj. Protivnici "zmajeva" biće Njemačka, Austrija i Estonija, a prvi meč bi trebao biti odigran 4. ili 5. novembra u Dizeldorfu.

Prije osam dana, Šuman je saopštio širi spisak "zmajeva" na kojem su se našla dva rukometaša Borca m:tel - 17-godišnje desno krilo Luka Perić i 30-godišnji srednji bek Saša Puljizović.  

Na spisku se nalaze: golmani Benjamin Burić, Nebojša Grahovac i Adi Ahmetašević, te igrači Alen Ovčina, Srđan Predragović, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Gafar Hadžiomerović, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Dino Hamidović, Igor Mandić, Ivan Karačić, Marko Tarabokija, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Marin Vegar, Mirko Herceg, Saša Puljizović, Edin Klis, Haso Ćosić, Faruk Vražalić, Adin Faljić, Dušan Miličević, Vladan Đurđević, Omer Mehmedović, Luka Perić, Milan Vukšić, Miloš Kos, Šerif Baraković, Enes Keškić, Elmir Građan, Denid Serdarević i Harun Hodžić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC