• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal ide u Bugarsku da bi stigao Đokovića? Šokantan poraz Novaka otvorio vrata Špancu da "otme" istorijski rekord!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Lorenco Sonego bi mogao da pošalje Rafaela Nadala u Sofiju.

 Nadal ide u Bugarsku da bi stigao Đokovića? Šokantan poraz Novaka otvorio vrata Špancu da "otme"  Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Nikada ne manjka uzbuđenja kada je trka za prvo mesto na ATP listi između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u pitanju. Sada se u sve to umešao i Lorenco Sonego. 

On je savladao srpskog asa 6:2, 6:1 u četvrtfinalu turnira u Beču, a taj poraz je otvorio vrata Rafaelu Nadalu da mnogo pre nego što je očekivao stigne Đokovića na vrhu ATP liste. 

Možda će vas zanimati

Pobeda na ovom meču je mogla da osigura Novaku izjednaćavaje rekorda Pita Samprasa. Amerikanac je jedini šest puta završavao tenisku sezonu kao najbolji teniser sveta, a po pet puta je to polazilo za rukom Đokoviću, Federeru, Nadalu i Konorsu. 

Sada bi Rafael Nadal mogao da prestigne Novaka ukoliko srpski teniser ne osvoji poene do kraja sezone. Đoković je trenutno na broju od 11.830 bodova, a Nadal ima 9.850. 

Španac je za sada prijavio turnire u Parizu i Londonu, a ako bude maksimalan na ta dva događaja mogao bi da dođe do 11.590 bodova. To mu naravno ne bi bilo dovoljno, ali ukoliko se naknadno prijavi na turnir serije 250 u Sofiji imao bi šansu da sezonu završi na prvom mestu. 

U Bugarskoj bi mogao da dođe do novih 250 bodova, što znači da bi do kraja sezone mogao da dođe do 11.940 bodova, 110 više od Novakovog trenutnog salda. vršio sa 11.590 bodova.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC