• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rolan Garos 2021. u opasnosti? Organizatori već najavili novo odlaganje zbog korone!

Autor Dragan Šutvić

Pandemija virusa korona u Francuskoj ne jenjava.

 Rolan Garos 2021 moguće novo odlaganje Izvor: MICHEL EULER/AP, Tanjug/AP/Michel Euler

Rolan Garos je održan ove godine, ali u promijenjenom terminu. Igranje u septembru napravilo je velike probleme jer su vremenski uslovi često bili neprimjereni za igru. 

Vjetar, hladno vrijeme i šljaka koja leti bili su velikaprepreka za vrhunski tenis, a možda nas to čeka i naredne sezone. Organizatori Rolan Garosa ne bježe od mogućnosti ponovnog odlaganja turnira.

Možda će vas zanimati

"Hajde da kažemo da ukoliko se sutra, što naravno znači sljedeće godine, suočimo sa istim problemima, vjerovatno bismo pokušali da izvedemo isti poduhvat", rekao je Gi Forže, direktor turnira. 

On je istakao da je mnogo igrača kritikovalo odluku da se promijeni termin odigravanja jedinog grend slema na šljaci, ali da su ubrzo mnogi promijenili mišljenje. 

"Znam da smo bili na udaru kritika kada smo pomjerili datume za odigravanje Rolan Garosa. Uradili smo to veoma brzo i uznemirili neke ljude. Određeni igrači su bili veoma iznenađeni, učinili smo to da svoju ruku. Pozitivna stvar je što su nam ti isti ljudi, a posebno igrači, rekli da smo ispravno postupili. Tako da je funkcionisalo", dodao je Forže. 

S obzirom da je pandemija virusa korona u Francuskoj u novom naletu, masters u Parizu je pod znakom pitanja. Za sada je jasno da neće biti publike, ali organizatori su riješeni da se turnir odigra. 

Ipak, ukoliko se situacija pogorša, naredne sezone bismo takođe mogli da gledamo jesenji Rolan Garos. 

"Sada znamo da su nam pružili veliku podršku i ukoliko se dogodi isto sljedeće godine. Vjerovatno ćemo u ranijoj fazi pokušati da zamislimo novo odlaganje Rolan Garosa za kasniji dio sezone", zaključio je Forže

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC