• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbor sportiste godine u BiH: Održana prva "onlajn" sjednica žirija

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Žiri 20. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio televizije BiH održao je u ponedjeljak prvu sjednicu i to "onlajn" zbog pogoršane epidemiološke situacije.

 Izbor sportiste godine u BiH: Održana prva "onlajn" sjednica žirija Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Žirijem ove godine predsjedava nekadašnja proslavljena košarkašica Slađana Golić, a sa prve sjednice poslana je jednoglasna i snažna poruka da i ni ove godine neće biti odstupanja u profesionalnom i odgovornom pristupu u načinu izbora najboljih pojedinaca i sportskih kolektiva u BiH.

Možda će vas zanimati

"Svi vrlo dobro znamo sa kakvim se okolnostima susrećemo na globalnom nivou. Posao u žiriju nam je zbog toga ove godine otežan, ali to nas ne amnestira da izaberemo isključivo one najbolje i najzaslužnije. Prepoznaćemo kvalitet. Naši sportisti su u godini na izmaku ostali uskraćeni za neka velika takmičenja, ali su ipak vrhunski rezultati postizani i naša je obaveza da ih kao članovi žirija najrelavantnijeg izbora ovakve vrste u BiH nagradimo. Velika je časta učestvovati u jednom ovako značajnom projektu", poručila je Slađana Golić, predsjednica žirija, a prenijele "Nezavisne novine".

U radu žirija su kao i ranijih godina uključeni predstavnici medija u BiH, članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH, te predstavnik Ministarstva civilnih poslova BiH.

"Olimpijski komitet BiH je i ove godine ponosni partner ove značajne manifestacije za bh. sport. Ne sumnjamo da ćemo i u ovim izmjenjenim uslovima odraditi dobar posao", poručio je Marijan Kvesić, predsjednik OK BiH.

Kao i do sada, nagrade će biti dodjeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno dijelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije proglašenje najboljih biće obavljeno na programu BHT 1, 14. decembra sa početkom u 20 sati. Takođe, sve sjednice žirija biće održane "onlajn". Druga sjednica na kojoj će biti usvojene šire liste nominovanih u svim konkurencijama zakazana je za 9. novembar. Treća sjednica je 16. novembra, a posljednji sastanak je na dan manifestacije kada će biti verifikovane odluke.

Prošle 2019. godine, za najboljeg sportistu proglašen je atletičar Amel Tuka, a za najbolju sportistkinju džudistkinja Larisa Cerić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC