• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goraždanin istrčao polumaraton na balkonu dugom 7,5 metara!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Iskusni maratonac iz BiH Emir Hastor ispričao je da je zbog novih okolnosti nakon pojave koronavirusa odlučio na ovaj način nastaviti s treninzima kako bi bio u formi i spremno dočekao predstojeće trke.

 Goraždanin Emir Hastor istrčao polumaraton na balkonu dugom 7,5 metara! Izvor: Facebook/Emir Hastor

Zbog novonastale situacije usred globalne pandemije koronavirusa, mnogi sportisti i trkači primorani su da sportske aktivnosti obavljaju unutar domova ili u dvorištima.

Jedan od njih je i iskusni maratonac iz Bosne i Hercegovine Emir Hastor koji je, kako se ne bi previše izlagao riziku, istrčao polumaraton (21,1 kilometar), na terasi.

Možda će vas zanimati

U razgovoru za Anadoliju, ispričao je da je zbog novih okolnosti nakon pojave koronavirusa odlučio na ovaj način nastaviti s treninzima kako bi bio u formi i spremno dočekao predstojeće trke.

"S obzirom na činjenicu da treniram dugi niz godina, ali i zbog trenutne situacije i ograničenog kretanja kako u cijelim svijetu tako i u mom gradu Goraždu, odlučio sam pronaći alternativu za nastavak treninga. Na rasporedu je bio trening polumaratona te sam odlučio taj trening odraditi na terasi dugoj 7,5 metara. Sve se može kad se hoće", kazao je Hastor.

Izvor: Facebook/Emir Hastor

Istakao je da je vrlo važno poštovati savjete i preporuke nadležnih u doba koronavirusa kako bi što prije svi zajedno pobijedili pandemiju.

"Bilo je naporno, ali bih preporučio onima koji ne mogu bez treninga da treniraju kod kuće, jer postoji mnogo dobrih treninga koji se mogu raditi kući, ali ipak neka razmisle ako žele da trče polumaraton na balkonu. Ostanite kod kuće", rekao je ovaj maratonac.

Na kraju je dodao kako je polumaraton istrčao za sve ljude u svijetu koji su zaraženi koronavirusom i koji su u izolaciji i ne mogu izlaziti van svog doma.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC