• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik FS Italije: Juventus za primjer svima!

Autor mondo.ba

"Jedinstvo i solidarnost u svijetu fudbala predstavljaju prvi veliki odgovor na krizu sa kojom se suočavamo", poručio prvi čovjek italijanskog fudbala.

 Predsjednik FS Italije Gabrijele Gravina: Juventus za primjer svima! Izvor: Gulliver/Getty images/Valerio Pennicino

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina poručio je svim klubovima da bi trebalo da se ugledaju na Juventus.

Naime, čelnici "stare dame" dogovorili su smanjenje plate igračima i članovima stručnog štaba na čelu sa glavnim trenerom Mauricijom Sarijem, kao mjeru pomoći kojom bi klub zadržao finansijsku stabilnost u trajanju pandemije koronavirusa.

Možda će vas zanimati

Ovakva mjera najviše će pogoditi najplaćenijeg fudbalera "bjankonera" Kristijana Ronalda, koji će, prema procjenama iz Italije, ostati bez 10 miliona evra.

"Dogovor u Juventusu je primjer za cijeli sistem. Zahvaljujem se Đorđu Kjeliniju, njegovim saigračima i Mauriciju Sariju jer su u ovim teškim trenucima u centar razgovora stavili opšte interese kluba", poručio je Gravina.

On je naglasio da su veliki izazovi pred fudbalskim svijetom, koji će morati da pronađe način kako da se najbezbolnije oporavi od posljedica širenja koronavirusa, koje sasvim sigurno neće biti male.

"Jedinstvo i solidarnost u svijetu fudbala predstavljaju prvi veliki odgovor na krizu sa kojom se suočavamo, a rizici će postati još ozbiljniji ukoliko uskoro ne nastavimo prvenstvo. Samo uz saradnju svih učesnika, a svako treba da odigra svoju ulogu, fudbal ćemo učiniti jačim", rekao je prvi čovjek italijanskog fudbala.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC