• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" PERFEKTNI u prvom dijelu, pa pali u drugom: Partija za PONOS, debitovao i Borčev 17-godišnji biser Luka Perić!

Autor Dragan Šutvić

Sjajna partija igrača Bilala Šumana u prvom poluvremenu duela sa Njemačkom, ali se sa 11 igrača, uz povredu Ivana Karačića na startu drugog dijela, više nije moglo... Za BiH je debitovao perspektivni Borčev 17-godišnjak!

 Rukomet Njemačka BiH Izvor: Promo/RS BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas u Diseldorfu protiv Njemačke utakmicu prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Bodovi su na kraju pripali domaćima, iako je poslije trideset minuta bh. tim imao SENZACIONALNU prednost od četiri gola!

NJEMAČKA – BOSNA I HERCEGOVINA 25:21

Možda će vas zanimati

Selektor bh. tima Bilal Šuman, poznato je od ranije, na raspolaganju za ovaj meč imao je samo 11 igrača.

Korona virus je "orknjio" reprezentaciju BiH, pa čak 24 od ukupno 35 igrača sa preliminarnog spiska, što zbog pozitivnih nalaza, što zbog restrikcija prilikom putovanja, nije moglo da se odazove na ovo reprezentativno okupljanje.

Nije bilo, između ostalog, Marka Panića, Marka Tarabokije, Mirsada Terzića, Dejana Malinovića, Nebojše Grahovca, Josipa Perića, Marina Vegara, Vladimira Vranješa… zbog čega je traženo i odgađanje prve dvije utakmice, ali EHF nije uvažio ovu molbu...

Ipak, i pored svih problema, "zmajevi" nisu ustuknuli pred šampionom Evrope iz 2016. godine i reprezentacijom koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu zauzela četvrto mjesto.

Odlično su djelovali "zmajevi" u Diseldorfu u prvom poluvremenu!

Bh. tim je, između ostalog, "pancere" sveo na samo dva gola u prvih 15 minuta, periodu tokom kojeg je jedini čuvar mreže kod gostiju Benjamin Burić upisao tri intervencije.

Sa druge strane, u fazi napada, kapitenski je odigrao Nikola Prce uz šest golova u prvih trideset minuta, a tokom poluvremena pridružili mu se, sa dva gola, i Srđan Predragović, Mirko Herceg i Haso Ćosić, koji je postigao prve golova za reprezentaciju, pa je bh. reprezentacija održavala prednost od 4 gola, koliko je bilo i na kraju prvog dijela (9:13).

U prvoj utakmici grupe, Austrija je kao domaćin, rezultatom 31:28, savladala Estoniju.

Na startu drugog poluvremena, kao da nije dosta hendikepa Šumanu i njegovim izabranicima, dogodio se novi…

Naime, pri postizanju pogotka za 11:14, prilikom doskoka se povrijedio prvi organizator igre bh. tima Ivan Karačić.

Morao je, zbog povrede zgloba, da se preseli na klupu, a do kraja meča nije ulazio u igru.

Takvu situaciju Nijemci su maksimalno iskoristili, pa su serijom 5:1, u prvih sedam minuta nastavka došli do 14:14, a seriju su nastavili i nakon Šumanovog tajm-auta.

Tako je u 46. minutu prednost "pancera" iznosila četiri gola (20:16), koliko je BiH maksimalno imala u prvom dijelu.

U finišu meča BiH je prišla na dva gola minusa (22:20, 23:21), potom u 59. minutu imala i napad za -1, ali ga nije iskoristila, što su Nijemci kaznili poslije dva kontranapada i pogocima Tobijasa Rajhmana i Uvea Genshajmera zaključili meč, za 25:21.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Hendrik Pekeler sa pet golova, dok su po četiri postigli Kai Hefner i Uve Genshajmer.

U bh. timu, najbolji je bio kapiten Nikola Prce, koji je u ovom meču osam puta zatresao mrežu rivala, dok je drugi strijelac tima bio Mirko Herceg uz pet pogodaka.

Prve minute u seniorskoj selekciji BiH upisao je i Borčev 17-godišnji biser Luka Perić.

Perspektivni igrač, koji je po vokaciji desno krilo, šutirao je jednom ka golu Nijemaca, ali nije imao sreću da poentira.

Narednu utakmicu u okviru kvalifikacija za EURO 2022 BiH će odigrati u nedjelju, 8. novembra, kada će od 20 časova u Bugojnu ugostiti Austriju.

Plasman na prvenstvo Evrope izboriće prvoplasirana i drugoplasirana selekcija iz svih osam kvalifikacionih grupa, te četiri najbolja trećeplasirana sastava.

NJEMAČKA: Pekeler 5, Hefner 4, Genshajmer 4, Kin 3, Kastening 3, Zemper 1, Rajhman 3, Knor 1, Lemke 1, Bem, Biter, Hajman, Hajneveter, Mihalčik, Šiler, Vincek.

BOSNA I HERCEGOVINA: Prce 8, Herceg 5, Predragović 3, Karačić 2, Ćosić 2, Ovčina 1, Hadžiomerović, Mandić, Perić, Burić, Zahirović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC