• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedini golman "zmajeva" protiv Njemačke o povredi Ivana Karačića: Ko nas je kleo, nije besposlen sjedio!

Autor Dragan Šutvić

BiH je u Diseldorf doputovala sa 11 igrača, a u uvodnim minutima drugog dijela glavni organizator igre "zmajeva" doživio je povredu zgloba...

 Rukomet Njemačka BiH Benjamin Burić ko nas je kleo nije besposlen sjedio Izvor: Martin Rose/Bongarts

Sjajno je rukometna reprezentacija BiH odigrala prvo poluvrijeme meča protiv Njemačke u Diseldorfu, ali je u nastavku meča prvog kola kvalifiakcija za EURO 2022 došla veća rotacija domaćih, koji su morali dobro da se namuče kako bi slomili "krnji" tim Bilala Šumana...

Možda će vas zanimati

Selektor BiH je, što zbog pozitivnih slučajeva korona virusa, što zbog restrikcija u vidu putovanja, na raspolaganju imao samo 11 igrača.

U uvodnim minutima drugog dijela povrijedio se i glavni kreativac u fazi napada Ivan Karačić, koji je nezgodno doskočio prilikom šuta za 11:14, povrijedio zglob i morao da se preseli na klupu, pa se do kraja meča nije vraćao u igru.

Novonastali situaciju Nijemci su obilno iskoristili, za sedam minuta "istopili" prednost BiH (14:14), a polovinom drugog poluvremena poveli razlikom od četiri gola (20:16), koju su, uz manju prijetnju gostiju u finišu (22:20 i napad za -1), sačuvali do kraja.

Od golmana, Šuman je na raspolaganju imao samo Benjamina Burića, koji se odmah nakon meča oglasio na svom Fejsbuk profilu.

"Je li moguće dva na sve pehove, koji su nas zadesili, doživimo još jedan i da nam se Karačić povrijedi...

Ko nas je kleo, nije besposlen sjedio!

Dali smo sve od sebe, borili se, bacali na glavu, branili se, napadali, ali jednostavno se nije moglo bolje od poraza.

Ponosan sam na ove momke, ponosan na sve koji su bili na terenu i sve one koji se kući bore protiv virusa! Ozdravite nam što prije...

Svi zajedno smo porodica, svi zajedno smo Bosna i Hercegovina, prkosna! Idemo još hrabrije u nedjelju", napisao je sjajni golman na lilčnoj Fejsbuk stranici.

U nedjelju će protivnik bh. timu, u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2022, biti Austrija, koja je u prvoj rundi rezultatom 31:28 savladala Estoniju.

Plasman na prvenstvo Evrope izboriće prvoplasirana i drugoplasirana selekcija iz svih osam kvalifikacionih grupa, te četiri najbolja trećeplasirana sastava.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC