Ostali sportovi

Predsjednik Borca m:tel potvrdio: Vlada Republike Srpske uplatila milion KM!

Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Rukometnog kluba Borac m:tel Saša Kondić potvrdio je da su crveno-plavi od Vlade Republike Srpske dobili milion konvertibilnih maraka u okviru plana i projekta na početku sezone koji je vezan za tzv. evropski Borac.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Na predstavljanju istinske rukometne legende Veselina Vujovića, koji je imenovan za novog trenera Banjalučana, prvi čovjek crveno-plavih Saša Kondić potvrdno je odgovorio na pitanje novinara o isplaćivanju miliona KM od strane Vlade RS.

"Klub je u skladu sa programom koji je dostavio Vladi Republike Srpske, odnosno aplicirao za ta sredstva, realizovali smo sve u skladu s našim planom i programom. Trenutno su izmirena sva dugovanja prema igračima, prispjela je plata decembarska, koja ide na naplatu 20. januara. Ostatak od tih sredstava pripremamo za dalja takmičenja, za prvenstvo, Kup, EHF Evropski kup, a u tom trenutku u planu je bila i SEHA liga. Svakako ćemo po završetku sezone, odnosno imamo i obavezu, da Vladi RS dostavimo izvještaj, a vjerovatno će taj izvještaj biti dostavljen i medijima. Uglavnom, sve što smo se obavezali u tom planu je realizovano, smatrali smo da Borac zaslužuje da ima evropski status. Sama činjenica da je legendarni Vuja s nama, pokazuje i ambicije uprave. Ovo je iskorak za Borac s ciljem da se vratimo na staze stare slave u Evropi. To je naša ambicija od početka, a i ovo sad je dokaz, da smo se domaćinski odnosili prema klubu i nadam se da ćemo i po isteku pet mjeseci, sjesti i vidjeti šta i kako dalje", rekao je Kondić još jednom potvrdivši da je novac isplaćen klubu.

Na kraju se zahvalio Vladi RS i predsjedavajućem predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

"Iskoristio bih priliku da se zahvalim Vladi Republike Srpske i gospodinu Dodiku, koji su nam pomogli u realizaciji obećanih sredstava kada smo pravili plan i budžet za ovu sezonu. To je uostalom i pomoglo u realizaciji naših pregovora sa g. Vujovićem", dodao je prvi čovjek crveno-plavih.