Shvataju polako

Sve više tenisera na Novakovoj strani: On nas je jedini podržao, bori se za sve!

Autor Dušan Ninković

Teniserka koja je svojevremeno bila četvrta na svetu pruža podršku Đokoviću.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Među 72 učesnika predstojećeg Australijan opena koji imaju velikih problema jer ne mogu da treniraju na pravi način nalazi se i Belinda Benčić, teniserka iz Švajcarske, nekada četvrta igračica sveta. Njoj mnoge stvari u Australiji nisu jasne!

Za ono što jeste tvrdi da je nepravedno, a jedini čovek koji se borio protiv toga je Novak Đoković.

Sve je više svetski poznatih tenisera koji staju na stranu srpskog sportiste i pružaju mu podršku u borci za bolje uslove takmičenja.

''Što se tiče karantina u Australiji, ja to razumem. Shvatam da su najbolji svetski teniseri oni koji privlače najviše pažnje, koji najviše čine za naš sport. Meni je to ok, ali moramo da prestanemo da pričamo da se zalažemo za jednak tretman. Neki teniseri imaju veće, neki manje sobe u hotelu, ja imam sobni bicikl, neko drugi nema. To je nepravedno'', rekla je Benčić.

Teniserka je objasnila da je samo jedan teniser iz vrha pružio podršku ostalima.

''Želim da odam priznanje Novaku Đokoviću. Iako je njegov predlog odbijen, on je jedini teniser iz vrha koji nas je podržao. Lepo od njega'', rekla je Belinda.

Benčić je švajcarska teniserka slovačkog porekla, a najbolji plasman u karijeri joj je četvrta pozicija. Trenutno se nalazi na 11. mestu WTA liste i u Australiji bi mogla da napravi najbolji rezultat karijere, pošto na prvom grend slem turniru sezone nikada nije prošla prvo kolo.

(mondo.rs)