• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Đokovića su opet nepotrebno kritikovali": Novakov veliki rival se oglasio iz karantina i otkrio istinu!

Autor Dragan Šutvić

Sa najboljim teniserom svijeta je već vodio one najveće bitke, ali van terena je na strani Srbina.

 novak-djokovic-opet-nepotrebno-kritikovali-mediji-dominik-tim-izjava-karantin-australijan-open Izvor: Profimedia

Novak Đoković je vrlo česta centralna tema u svjetskim medijima, a napadi na njega ne prestaju čak i kada za to nema nikakvih razloga.

Najbolji teniser svijeta se našao na udaru svjetske javnosti kada je tražio da svi teniseri u dvonedjeljnom karantinu dobiju iste uslove pred Australijan open.

Možda će vas zanimati

Đoković se potom oglasio pismom javnosti u kojem je razjasnio o čemu se zapravo radi, da bi sada u njegovu odbranu stao Dominik Tim.

Austrijanac kojeg je Đoković savladao baš u poslednjem finalu Australijan opena, istakao je da je Novak neopravdano bio kritikovan, kao što je to često bio slučaj u prošlosti.

Tim se kao i Đoković nalazi u karantinu u Adelejdu, a ne Melburnu. Mnogi teniseri su tvrdili da teniseri u Adelejdu imaju specijalan tretman, što je Austrijanac negirao, otkrivši istinu kako stvari zapravo funkcionišu u karantinu.

"Privilegija je biti ovdje u Adelejdu, ali to nije velika prednost. Imamo identično vrijeme za trening, kao i ostali u Melburnu. Samo nema toliko gužve u kompleksu, manje nas je u gradu. Ako to uporedimo sa ostalima koji nisu u strogom karantinu, imamo iste uslove."

Ipak, 72 tenisera i teniserki se nalazi u karantinu bez ikakve mogućnosti za trening pred prvi grend slem u sezoni.

"Jedina loša stvar ovdje je što se 72 igrača nalaze u strogom karantinu. Za njih će biti jako teško da igraju na ATP Kupu ili na Australijan openu. U velikom su zaostatku za ostalima, ali to smo morali da prihvatimo kao rizik kad smo ulazili u avion na putu ka ovamo", rekao je Tim.

Izvor: YouTube/Australian Open TV/Printscreen

On je potom istakao da je Đoković nezasluženo bio kritikovan zbog kritika na račun organizacije turnira.

"Definitivno. I u prošlosti su ga mnogo puta nepotrebno kritikovali. Ne znam šta da kažem o ovoj temi. Pokušao je da pomogne ostalima u Melburnu, ali u Australiji su odlično radili da suzbiju koronu. Gotovo da ne postoji i tako treba da ostane", kaže Tim.

Austrijanac kaže i da razumije organizatore koji imaju velike probleme sa organizacijom tako velikog događaja usred pandemije.

"Mogu da razumijem zdravstvene organe Australije i njihovu tenisku federaciju. Veoma su pažljivi sa svim što rade i jasno je zbog čega su čitave avione smeštali u karantin. Moramo to da razumemo, iako jeste nepravedno za sve koji su u karantinu. Jednostavno je takav rizik. Novak je želio da pomogne, ali je odbijen", zaključio je austrijski teniser.

Australijan open počinje 8. februara, a prethodno će u Melburnu biti odigran ATP kup od 1. do 5. februara.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC