• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak dobio vjetar u leđa, Beker više nije mogao da ćuti: Umjesto što ga kritikujete, zapitajte se!

Autor Dragan Šutvić

Još jedan glas podrške najboljem teniseru svijeta.

 boris-beker-podrska-novak-djokovic Izvor: MN PRESS

Australijan open je sve bliže, a problemi ne nestaju. 

Novak Đoković je upozoravao, pokušavao da utiče na organizatore da omoguće igračima adekvatne uslove, a zbog svega toga je dobio samo kritike

Možda će vas zanimati

Veliki broj tenisera i teniserki je primorano da nedjelje prije prvog grend slema u sezoni provede u sobi u karantinu. Žalili su se, ali Australija ne odustaje od svojih propisa. 

Sada se povodom toga oglasio i Boris Beker, nekadašnji najbolji teniser svijeta. On je u razgovoru za "Eurosport Njemačka" istakao da ovakva situacija nije održiva. 

"Od 128 tenisera čak 70 je pogođeno situacijom i sigurno su je situacija štetna po njih. U karantinu nemaju ni svhež vazduh, a kamoli priliku da igraju tenis. Koliko god da trče po sobi, oni nisu igrali, a onda imaju nedjelju dana da se pripreme za mečeve koji se igraju u pet setova u uslovima gdje vlada vrućina. To zaista neće funkcionisati. Sva priprema tokom zime im sada ne vrijedi ništa. Morate da se zapitate da li je ovo fer za sve. Kao organizator morate da se zapitate da li je ovo razumno", rekao je Beker. 

Legendarni Nijemac je neko vreme radio i sa Novakom Đokovićem, a osvrnuo se i na predloge srpskog tenisera za poboljšavanje uslova za igrače. On je podržao inicijativu najboljeg tenisera svijeta.

"Njegovi zahtjevi su apsolutno opravdani i legitimni. Imam osjećaj da šta god da Đoković uradi u ovom trenutku, kritikovaće ga. U ovom slučaju to je zaista neprimjereno. On samo želi da se založi za igrače, samo hoće fer uslove za sve. A svi su ga oštro kritikovali, pa čak i premijer", dodao je Beker i na kraju naglasio da je za Melburn neophodno da se turnir održi.

"Mislim da je bitno za Australiju i posebno Melburn, da igrači dođu. To je dobro za grad i za ekonomiju", završio je Beker. 

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC