Bomba!

MONDO: Veselin Vujović napušta Borac m:tel na kraju sezone!

Autor Nebojša Šatara

Trener banjalučkog Borca m:tel Veselin Vujović napustiće crveno-plave po završetku sezone i po treći put u karijeri se vratiti u skopski Vardar, saznaje naš portal.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Bez obzira da li će Banjalučani osvojiti šampionsku titulu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ili ne, Veselin Vujović će napustiti klub i preuzeti po treći put u karijeri šampiona Sjeverne Makedonije i nekadašnjeg dvostrukog prvaka Evrope.

Sve je počelo izjavom predsjednika Vardara Mihajla Mihajlovskiog, koji je lokalnim medijima nagovijestio Vujin povratak.

"Što se tiče Vujovića, mi smo dobri prijatelji, s vremena na vrijeme se čujemo, savjetujemo, razmjenjujemo mišljenja, nedavno smo se i vidjeli. Neupitno je da Vuja voli Vardar i razgovaraću s njim i vidjeti gdje se možemo naći u toj saradnji", rekao je prvi čovjek skopskog kluba.

Razumljivo, izjava je podgijala spekulacije o Vujovićevom odlasku sa klupe crveno-plavih.

Iz nekoliko različitih izvora, našem portalu je potvrđeno da Vujović sigurno napušta Borac m:tel, čak i ako uspije da osvoji titulu što znači da neće produžiti petomjesečni ugovor, koji je potpisao po dolasku u "Velikana iz Gospodske".

S tim u korelaciji je i Vujovićem plan da u Skoplje povede i mladog rukometaša Izviđača Milana Kosa, koji je ponikao u Kozari Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, a u "skaute" je došao 2018. godine kao šesnaestogodišnjak.

Međutim, trener ekipe iz Ljubuškog Toni Čolina demantovao je da će Kos napustiti ekipu na kraju sezone, rekavši da "prvi put čuje" za tako nešto i da bi on sigurno znao da je to istina.

Ipak, da tamo "gdje ima dima, ima i vatre", indirektno je potvrdio Nešo Zovak, član Nazdornog odbora ljubuškog kluba, ali i možda nehotice otkrio drugu važnu informaciju.

"Mi smo prije šest mjeseci obnovili ugovor sa Kosom, pa sada ima važeći na 3+1 godinu, on je projekat kluba i prerano je pričati o njegovom odlasku. To je stav ljubuškog kluba, a moguće je da se dogodi neka 'luda cifra', ali iskreno ne vjerujem u to. Vuja je nešto zvao, kontaktirao za Kosa, kažu mi da on preuzima Vardar, da je 99 posto sve dogovoreno", rekao je Zovak i dodao da je malo "izletio" s tom informacijom.

Na pitanje, da li je moguće da je to ustvari pokušaj destabilizacije rivala iz Banjaluke u trci za titulom, iskreno se nasmijao.

"Dobra vam je ta. Ma ne, ništa se nikad nije moglo sakriti, a kamoli danas. Ja mislim da je to gotova stvar, 99 posto", podvukao je čelnik "skauta".

Vujović je podsjetimo u dva navrata vodio dvostrukog evropskog prvaka, prvi put u periodu od 2006-09, a drugi od 2011. do 2013. godine.