PROMJENA PLANA

Rusi ne dolaze u Srbiju zbog rata - mijenja se plan: Rukometaši se bore za Svjetsko prvenstvo, ali mečevi su otkazani!

Autor Bojan Jakovljević

Selekcija Tonija Đerone moraće da mijenja svoje planove za mart.

Izvor: MN PRESS

Rat Rusije u Ukrajini utiče i na rukometnu reprezentaciju Srbije. Mečevi "orlova" planirani za mart protiv selekcije Rusije - otkazani su.

Ovu vijest potvrdio je Rukometni savez Srbije.

"Nakon sastanka Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije na kome je donijeta odluka o suspenziji svih ruskih klubova i nacionalnih selekcija usljed sukoba u Ukrajini, Rukometni savez Srbije je bio prinuđen da otkaže ranije zakazane prijateljske utakmice između rukometaša Srbije i Rusije koje su predviđene za mart mjesec ove godine", saopštio je RSS.

Rukometaši Srbije su planirali dva prijateljska meča sa Rusijom i to 18. marta u Kragujevcu i dan kasnije u Beogradu. Ipak, kontrolni mečevi pred kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, otkazani su u skladu sa odlukama EHF.

"Naša selekcija će biti prinuđena da mijenja plan priprema koji je predviđen za mart, a o novim potencijalnim prijateljskim utakmicama tokom marta odluka će biti donijeta u narednim danima", navode iz RSS.

Izabranike Tonija Đerone u aprilu očekuju baraž utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo, a Srbija će igrati sa pobjednikom dvomeča između Italije i Slovenije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!