• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promjena pravila: Svi stranci mogu da napuste Rusiju "za dž"!? Čak 132 igrača ostaju bez ugovora?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Navodno se vrši pritisak na FIFA da igrači raskinu ugovor bez posljedica, naravno ako to žele.

 strani fudbaleri mogu da napuste rusiju besplatno Izvor: Profimedia

FIFA i UEFA odlučile su da suspenduju reprezentaciju Rusije, odnosno Spartak iz Moskve, iz međunarodnih takmičenja zbog vojne intervencije u Ukrajini, ali izgleda da tu nije kraj.

Nakon što je Međunarodni sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPRO) podržao poteze FIFA i UEFA, sada se pojavila informacija da su zatražili od "krovne organizacije" da se svim inostranim fudbalerima koji igraju u Rusiji dozvoli da bez ikakvih posljedica raskinu ugovore!

Možda će vas zanimati

To bi bio veliki presedan pošto bi tim potezom Premijer liga Rusije, inače trenutno deseta na UEFA rang-listi, mogla da ostane bez čak 132 fudbalera od kojih klubovi ne bi zaradili ni dinara.

Informaciju je lansirao poznati danski sajt "Bold", dok se FIFPRO nije još zvanično oglasio, odnosno nema potvrde da su zahtijevali od FIFA da se fudbalerima koji imaju ugovore sa ruskim klubovima dozvoli da ih raskinu bez posljedica, ali to ne znači da to nije u povoju.

Zbog ratnih sukoba u Ukrajini, i sve većih sankcija po Rusiju, navodno smatraju da bi fudbalerima koji nastupaju u Premijer ligi Rusije trebalo da bude dozvoljeno da napuste zemlju.

Trenutno u Rusiji igra ogroman broj inostranih fudbalera od kojih je najviše Brazilaca (čak 13), dok su tu i osmorica srpskih igrača: Đorđe Despotović, Uroš Radaković i Goran Čaušić (Arsenal Tula), Miroslav Bogosavac (Ahmat), Ivan Miladinović (Nižnji), Nemanja Glavčić (Himki), Nemanja G. Miletić (Ufa) i Dominik Dinga (Ural).

Prema sajtu za procjenu vrijednosti fudbalera, najvredniji igrači Premijer lige Rusije su Malkom (Zenit, 22 miliona), Barios (Zenit, 20), Vendel (Zenit, 19), Klaudinjo (Zenit, 16), Santos (Zenit, 16), Kvaratskešelija (Rubin, 16), Jazidži (CSKA, 15)...

Za sada nema informacija da je iko zatražio raskid ugovora, a ako bi se to desilo - nastao bi potpuni haos na evropskom i svjetskom tržištu fudbalera. Odjednom bi tako desetine fudbalera, ako ne i svih 132, došlo u situaciju da traži novi klub van Rusije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC