• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA i UEFA suspendovale Rusiju: Velikan izbačen iz Lige Evrope, reprezentacija ne ide na Mundijal!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Donesena je odluka koja se očekivala!

 FIFA i UEFA suspendovale Rusiju - reprezentacije ne ide na Mundijal Izvor: Profimedia/TASS/Sergei Fadeichev

Kao što je bilo najavljeno u ponedjeljak tokom dana, sada je stigla i potvrda.

Svjetska kuća fudbala FIFA i krovna evropska fudbalska organizacija UEFA donijele su odluku da suspenduju sve reprezentacije Rusije iz svojih takmičenja!

Ova odluka donesena je kao odgovor na rat Rusije u Ukrajini koji se odvija od prošle sedmice, a nakon brojnih inicijativa iz fudbalskih saveza širom Evrope da će odbijati da igraju protiv Rusije.

"Nakon prvobitnih odluka koje su usvojili Savet FIFA i Izvršni komitet UEFA, a koje su predviđale donošenje dodatnih mera, FIFA i UEFA su danas zajedno odlučile da se svi ruski timovi, bilo reprezentativni ili klupski, suspenduju iz učešća u FIFA i UEFA takmičenja do daljnjeg.

Ove odluke danas su usvojili Biro Savjeta FIFA i Izvršni komitet UEFA, odnosno najviši organi odlučivanja obje institucije o ovako hitnim pitanjima.

Fudbal je ovdje potpuno ujedinjen i pun solidarnosti prema svim pogođenim ljudima u Ukrajini. Oba predsjednika se nadaju da će se situacija u Ukrajini značajno i brzo popraviti kako bi fudbal ponovo mogao da bude faktor jedinstva i mira među ljudima", navodi se u zvaničnom saopštenju FIFA.

To znači da Rusija neće moći da učestvuje na Svjetskom prvenstvu u Kataru ukoliko se situacija u Ukrajini brzo ne razreši. Razlog za to je što se 24. marta igraju baraž utakmice za plasman na Mundijal, u kojima je trebalo da učestvuje i Rusija.

Ova odluka tako potvrđuje i da je Spartak Moskva izbačen iz Lige Evrope, kao što je u ponedjeljak ujutro bilo najavljeno u njemačkom "Bildu". Naravno, ova odluka uticaće na sve ruske reprezentacije - kako mlađe, tako i ženske selekcije, uz muški seniorski tim.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC