• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinac igrao za Liverpul, sad moli Nijemce za pomoć!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Poznati nekadašnji fudbaler je donedavno radio u ruskom klubu, ali je zbog situacije u svojoj domovini riješio da napusti Rusiju sa porodicom.

 Andrij Voronjin napustio Moskvu i pričao o ratu u Ukrajini Izvor: Profimedia/Instagram/voroninandrey/Printscreen

Rat u Ukrajini i specijalna operacija Rusije ne prestaju da donose brojne vijesti i u svijetu sporta. Ruse su već kaznili , ukrajinska teniserka Elina Svitolina neće da igra protiv igračica iz Rusije i Bjelorusije, a i brojni fudbaleri bi mogli da napuste Premijer ligu Rusije kao slobodni igrači.

Vidjeli smo da je u Ukrajinu kao dobrovoljac otišao Juri Vernidub, trener Šerifa iz Tiraspolja, a nekadašnji napadač Liverpula Andrej Voronjin otkrio je svoju priču kako je pobjegao iz Moskve kada je rat eskalirao.

Voronjin (42) je u karijeri igrao za Liverpul, Bajer Leverkuzen Hertu i druge klubove, uključujući i Dinamo iz Moskve. Upravo u tom klubu je pomoćni trener, a kada su Rusi napali Ukrajinu - odlučio je da napusti Moskvu.

"Sklonili smo se iz Moskve prije nego što je postala potpuno blokirana. Nismo mogli da sletimo u Diseldorf, pa smo letjeli preko Amsterdama. Moj otac, moja tašta, moja supruga i djeca su sada ovdje", počeo je Voronjin priču za njemački "Bild".

"Osjećam se loše već četiri dana. Jako loše. Kad vidim sve te fotografije moje domovine, kad vidim vijesti. Izgleda nerealno kao da je film, ali horor film. Teško mi je da pronađem riječi."

Upitan šta bi Njemačka mogla da uradi da pomogne Ukrajini u ovoj teškoj situaciji, Voronjin je imao spreman odgovor.

"Da zaustave tog ku**inog sina Putina, da pomognu izbjeglicama. I da pošalju oružje kako bismo mogli da se branimo. Ponosan sam na svoju zemlju. Imamo divne gradove, sjajne ljude. Nastavićemo da se borimo. I pobijedićemo. Ali cijena je tako visoka. Svi ti mrtvi ljudi... Živimo u 2022. godini, ne u Drugom svjetskom ratu."

Nekadašnji napadač reprezentacije Ukrajine kaže da čak razmišlja i da uzme oružje u ruke.

"Teško je sve to podnijeti. Pokušavam da pomognem. Novcem, čime god. I ne znam da li bi trebalo to da kažem, ali da sam sada u Ukrajini, vjerovatno bih i ja imao oružje u rukama", poručio je Andrej Voronjin koji je trenutno u Diseldorfu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC