• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA otjerala najvećeg sponzora Zvezde, Terzić: Podržali nas kad je prijetio ključ u bravu, antiruska histerija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Generalni direktor Crvene zvezde govorio je o novonastaloj situaciji u evropskom fudbalu poslije izbijanja rata u Ukrajini.

 zvezdan terzić o sponzorstvu gazproma u crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS

UEFA je zbog vojne invazije Rusije na Ukrajinu raskinula ugovor sa "Gazpromom", najvećim proizvođačem gasa na svijetu, a Šalke - jedan od klubova sa kojima imaju sponzorski ugovor - "skinuo" ih je sa dresa.

S obzirom na to da je "Gazprom" već godinama najveći sponzor Crvene zvezde, mnogi su se pitali kako će rat u Ukrajini i njihovo poslovanje imati uticaja na srpskog šampiona. O toj temi, kao i o derbiju, govorio je generalni direktor Zvezdan Terzić tokom gostovanja na televiziji "K1".

Možda će vas zanimati

"Nismo dobili zahtjev da skinemo natpis Gazprom sa dresa i iskreno se nadam da do toga neće doći. To bi bio sulud zahtjev. Kompanija Gazprom je uz Crvenoj zvezdi od 2010. godine. Bla je uz klub i kada je prijetio 'ključ u bravu'. Možda Crvena zvezda tada nije ni zasluživala takvog giganta kakvog je dobila, ali da ga nije bilo pitanje je da li bi klub bio danas ovdje gdje jeste. Ljudi koji vole Zvezdu nikada neće zaboraviti šta je ta kompanija uradila za klub", rekao je Zvezdan Terzić i potom dodao:

"To između Zvezde i Gazproma nije samo puki sponzorski ugovor, već prijateljstvo."

Terzić je pojasnio da je Zvezda od Gazproma sada dobijala 4.000.000 evra godišnje, nekada čak i unaprijed ako je to bilo potrebno, kao i da ne odobrava odluke UEFA i FIFA da suspenduju ruske klubove.

"Za sada se ne odražava na srpske klubove, ali pratimo sve što se dešava i ne odobravamo odluku UEFA i FIFA. Takva odluka nema utemeljenje u međunarodnom pravu. Mi smo prošli takav period pod sankcijama, ali čak i tada je bila ispoštovana neka procedura. Usvojene su neke sankcije u Ujedinjenim nacijama, važile su i za sport, pa su spuštane niže, na MOK, FIFA...", kazao je Terzić i potom dodao.

"Nije mi jasno zašto slušaju Brisel? To je jedna antiruska histerija."

Izvor: MN PRESS

Za posljednje odluke krivi pritisak Fudbalskih saveza brojnih zemalja, za koje kažu da su bile pod uticajem tamošnjih vlada, a dodaje da je to sve to "proizvod antiruske propagande širom Evrope."

"Prošli smo to devedesetih. Naravno da mi je žao i ukrajinskog naroda, to je pravoslavan narod, a i da nije..."

Da li se Terzić poslije ovakvih riječi pribojava reakcije UEFA?

"Ne interesuje me da li ću trpjeti posljedice za ovakve izjave, mene zanima samo interes Zvezde, ali ne mogu da se složim sa tim što su uradili UEFA I FIFA, ne razumijem na osnovu čega su to uradili? Rusija je podržala Srbiju kada joj je bilo jako teško. Kao supersila stala je u zaštitu Srbije i ako imamo etički kodeks, to ne smijemo da zaboravimo. Trenutno se vodi politika dvostrukih standarda, ali da ne idemo u politiku. Svim sportistima je žao zbog sukoba i civilnih žrtava, ali hoću da kažem samo da je UEFA požurila sa svojim odlukama", zaključio je Terzić.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC