• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta sada čeka Partizan i Zvezdu? Počinje žestoka borba: Od ovoga zavisi ko će biti domaćin posljednjeg derbija u sezoni

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prštaće do kraja, a ovih 12 utakmica sada su postale još važnije za oba "vječita" rivala. Igraće Evropu, ali misliće na Superligu.

 Raspored-Partizana-i-Crvene-zvezde-u-Superligi Izvor: MN PRESS

Vječiti derbi je donio mnogo vatre, bolju igru i pobjedu Crvene zvezde, koja je potpuno "otvorila" trku za titulu. Poslije poraza na "Marakani", ekipa Aleksandra Stanojevića sada zaostaje dva boda za braniocem naslova i time je i naredni, posljednji derbi ove sezone dobio dodatni značaj.

S obzirom na to da se Superliga Srbije ove sezone igra po trokružnom sistemu takmičenja, domaćin posljednjeg derbija biće tim koji nakon kraja drugog kruga bude prvi na tabeli. U toj utakmici će se izvjesno odlučivati novi prvak Srbije, a nije potrebno dodatno objašnjavati koliko je važno i jednima i drugima da tog dana istrče na 167. "vječiti derbi" kao domaćini.

Posljednji tim koji je kao gost pobijedio u derbiju bio je Partizan, u aprilu 2017. godine i od tada u sedam pokušaja nije uspio da savlada vječitog rivala na ligaškom gostovanju u Ljutice Bogdana. Sa druge strane, Crvena zvezda je osvojila "trojku" u Humskoj još davnije, u februaru 2016, a od tada je odigrano šest derbija.

Anketa

Ko će biti prvi pred plej-of Superlige?

  • Partizan

    33.33% (3)

  • Crvena zvezda

    66.67% (6)

  • Nemoguće je pogoditi

    0% (0)

Ko će biti prvi pred plej-of Superlige?

Rezultati

S obzirom na navedeno i bez obzira na to što su pred njima važne evropske obaveze, oba tima će u nastavku sezone posvetiti punu pažnju Superligi, u kojoj će odigrati još šest utakmica do podjele domaćeg prvenstva na plej-of i plej-in. Evo koje utakmice čekaju "vječite" rivale u tom periodu, s tim da je važno naglasiti da će u slučaju da budu bodovno izjednačeni prednost imati Zvezda, zbog boljeg međusobnog skora.

PARTIZAN: Mladost Lučani, Spartak Subotica (g), Napredak, Radnik Surdulica (g), TSC, Čukarički (g).
ZVEZDA: Voždovac (g), Novi Pazar, Metalac (g), Kolubara, Radnički Niš (g), Radnički 1923.

Sudeći prema rasporedu, Partizan "na papiru" očekuju teži izazovi, jer će gostovati u Surdulici ekipi koja je dva puta saplela Zvezdu ove sezone, a na kraju drugog kruga igraće i na terenu Čukaričkog, najboljeg tima Superlige uz "vječite" rivale. Sa druge strane, Crvena zvezda će u narednom kolu gostovati sedmoplasiranom Voždovcu, a potom će u pet kola igrati protiv ekipa koje su trenutno u donjem dijelu tabele Superlige.

Paralelno sa borbom za titulu, i jedni i drugi će sljedeće nedjelje izaći u Evropu i boriće se za prvo mjesto u ritmu četvrtak-nedjelja. U četvrtak, 10. marta, Partizan će u Humskoj dočekati Fejenord od 18.45, a iste večeri od 21 Zvezda će gostovati Rendžersu u Glazgovu. Između dva meča protiv Holanđana, Partizan će kod kuće igrati protiv Napretka, a Zvezda će tokom dvomeča protiv Škota gostovati Metalcu. Odmah poslije te evropske runde, crveno-bijeli će dočekati Kolubaru, a crno-bijeli će poslije Roterdama ići u Surdulicu.

Jedno je sigurno - Zvezdina pobjeda u 166. vječitom derbiju najavila je jednu od najuzbudljivijih trka za titulu prvaka Srbije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC