• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ni da napadne, ni da se brani! "Plavi" analizirao derbi: Da niko centaršut ne napadne... 

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji trener Partizana je imao šta da kaže poslije 166. "vječitog" derbija.

 goran stevanović o vječitom derbiju Izvor: TV Arenasport

Fudbaleri Partizana nisu uspjeli da očuvaju da povećaju vođstvo na čelu tabele, ni da očuvaju pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, pošto su u nedjelju uveče izgubili 2:0 na stadionu "Rajko Mitić" u 166. "vječitom" derbiju.

Bivši igrač trener Partizana Goran "Plavi" Stevanović sumirao je utiske poslije meča i pričao direktno, analizirajući šta to nije bilo dobro u redovima crno-bijelih.

"Jako slab ulazak u igru u prvom poluvremenu. Slaba reakcija na svim pozicijama, bez posjeda lopte i bez ulaska u igru. Ostaje ta gorčina, jer smo najavljivali da je Zvezda najjača po lijevoj strani i oba gola su pala po toj strani. To mi je malo diskutabilno, da niko ne napadne taj centaršut Rodića. Drugo poluvrijeme je bila dobra reakcija Partizana, ali ta dobra slika je nedovoljna za bilo koji preokret", počeo je Stevanović u emisiji TV Arenasport po završetku derbija.

On je istakao jedan od problema Partizana u ofanzivnoj igri koji je bio evidentan.

"Nije bilo igrača koji će tražiti leđa odbrani Crvene zvezde. Da napadnu prostor iza, pošto ga ispred nije bilo. Dragović i Eraković su dobri duel igrači, Sanogo, Srnić i Kanga ispred... Tu nije bilo prostora. U drugom poluvremenu kad se bar malo ubacilo 'trke', sa Lazarom Markovićem, sa Živkovićem ofanzivnim... Kad su malo pokušali da se rašire štoperi Zvezde, Partizan je došao do igre. Mislim da je bilo dosta prostora iza odbrane Zvezde, ali to nije iskorišćeno."

Stevanović je poručio da je bilo očigledno i da se Partizan potrošio na meču protiv Sparte.

"Sigurno. Evropska utakmica i velike su ambicije u Evropi. Ti najbitniji igrači Partizana nisu bili svježi. Prije svih Rikardo i Natho koji nose igru".

Posebno je naglasio slab Nathov nastup.

"Mislim da ovo nije bila utakmica za Natha, dosta je bio sporiji, nije imao ritam da bi mogao da zaprijeti, da bi mogao da napadne leđa Rikarda. Jojić, Holender i Lazar Marković su to mnogo bolje radili. Natho je bio dosta bezopasan. Moguće da je bio i umoran, prihvatam sve to, drugo poluvrijeme je pokazalo da su opasniji igrači koji mogu da napadnu iza leđa Rikarda, a znamo da je Natho igrač pasa."

Bivši strateg crno-bijelih i nekadašnji igrač Partizana je jednu stvar istakao kao poseban žal za slabu partiju.

"Partizan generalno igra dobro one 'manje' utakmice. Ovaj derbi je bio vjerovatno najslabija utakmica. Lako rješavaju manje utakmice, pogotovo kod kuće. Zvezda se mučila i imala je problema. Meni je žao danas što Partizan nije pokazao nešto više, nego - ni da napadne ni da se brani. Nije ni da je izašao sa bunkerom pa da su zatvorili sve... U ostalim utakmicama igraju stvarno sigurno, Rikardo rešeta, tako da Partizan ima svoju šansu. Dominirali su u ovom dijelu prvenstva, odigrao dobro protiv Sparte. Da kažemo da je to jedno slabo poluvrijeme, ne treba sve lađe da im potonu. Ima tu još dosta da se igra, ima još jedan derbi. Partizan ima kvalitet i doći će do neke svježine", poručio je Goran Stevanović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC