• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je bio penal za Partizan? Oglasio se sudijski stručnjak! Govorio i o crvenom kartonu za kapitena crno-bijelih

Autor Haris Krhalić

Poznati sudijski stručnjak analizirao je rad Srđana Jovanovića u 166. vječitom derbiju

 Zdravko Jokić o suđenju na vječitom derbiju Izvor: Arena Sport/Screenshot

Bivši arbitar Zdravko Jokić bio je pun pohvala za Srđana Jovanovića poslije 166. "vječitog" derbija, u kojem je Zvezdapobedila Partizan i "otvorila" trku za titulu. On je rekao da je najbolji srpski arbitar odradio odličan posao na stadionu Crvene zvezde i da je pokazao "kako se vodi utakmica".

"Govorili smo o Srđanu i o njegovom uspjehu i proboju u veliku kategoriju. Večeras smo imali priliku da vidimo kako se vodi utakmica. Dakle, kako se "vodi", a ne kako se "sudi"", rekao je Jokić.

U toku drugog poluvremena, fudbaleri Partizana tražili su penal zbog igranja rukom Zvezdinog defanzivca Strahinje Erakovića u kaznenom prostoru, ali je Srđan Jovanović odmahnuo rukom. Sudijski ekspert je za TV Arena sport izjavio da tu nije bilo elemenata za jedanaesterac i obrazložio je taj zaključak.

"Ruka je bila u prirodnom položaju, pratila je kretanje tijela i nikako se ne može reći da je imao namjeru da udari loptu rukom, nego je lopta udarila igrača", dodao je Jokić.

"PARTIZAN BI U 27. MINUTU OSTAO BEZ IGRAČA"

Bivši arbitar je pohvalio i Jovanovićevo strpljenje i to što nije pokazao kapitenu Partizana Saši Zdjelaru žuti karton zbog prvog oštrijeg starta.

"Njegova procjena je bila takva da u derbiju kakav je naš ne treba neke stvari shvatiti bukvalno i primijeniti bukvalno pravila, već treba razmišljati kako da ta se ta utakmica odvija. Da je bukvalno shvatio, Partizan bi u 27. minutu ostao sa igračem manje, kada je Zdjelar spriječio obećavajući napad Zvezde", rekao je Jokić.

Partianov trener Aleksandar Stanojević rekao je poslije meča da mu nije bilo jasno zašto je dobio žuti karton u trenutku gužve na terenu. Ni Jokić preko TV-a nije mogao da uoči razlog za tu opomenu šefu struke crno-bijelih.

"I mi koji smo gledali nije nam bilo jasno što je dobio, vjerovatno je bila neka Stanojevića reakcija. Stvarno ne možemo da znamo".

Takođe, komentarisao je i Zdjelarovo isključenje u završnici poslije faula na Geloru Kangi pred kaznenim prostorom.

"Bezobziran start, ne vodeći računa o protivniku. Bilo je to u brzini ugrožena je bezbjednost igrača", opravdao je Jokić i tu Jovanovićevu odluku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC