ZANIMLJIVO

Hamilton opet sve izigrao: Poslije 300 trka se sjetili da krši pravila, pa rekli "možeš još"!

Autor Dragan Šutvić

Luis Hamilton će moći da učestvuje na Velikoj trci Monaka iako krši pravila.

Izvor: Profimedia/ACTIVE PICTURES

Britanski vozač Luis Haimlton imao je rok da do treninga za Veliku nagradu Monte Karla skine sav nakit sa lica, pošto je to protivno pravilima koja je propisala FIA, međutim baš kada se očekivalo da će ga suspendovati za trku - dogodio se veliki preokret.

Nije se Hamilton povinovao pravilima, niti namjerava, nego je FIA u poslednji čas odlučila da mu produži izuzeće. Važilo je za trke u Majamiju i Barseloni, ali je pred Monako ponovo Hamilton taj rok produžen.

Tako će Hamilton bez ikakvih posljedica moći da učestvuje na Velikoj nagradi Monaka, ali pitanje je da li će moći na domaćem terenu u Silverstonu idućeg vikenda. Rok za "skidanje" pirsinga i minđuša je 30. jun, tri dana pred Veliku trku Velike Britanije, pa ćemo vidjeti da li je vozač Mercedesa toliko uporan.

"Iskreno, mislim da se previše vremena i energije poklanja ovome. Već sam sve rekao i ovog vikenda moj fokus svakako nije na tome...", rekao je Hamilton novinarima u petak.

Objasnio je i zbog čega se protivi pravilu koje je FIA "odjednom" uzela za ozbiljno.

"Ovo pravilo važi još od 2005. godine. Mislim da smo svi nosili nakit tokom karijere u Formuli 1. Nije bio problem u prošlosti i ne shvatam zašto bi bio sada. Dobro je što pričamo sa FIA i što usklađujemo pravila, ali ne bi trebalo svakog vikenda ovo da bude tema. Imamo većih problema", rekao je Hamilton.

Podsjetimo, Luis Hamilton je vozio na čak 294 trke Formule 1 i do sada nikome nije smetalo što ima minđuše i pirsinga, ali u pravilima piše da to nije dozvoljeno da se nađe na vozaču koji ulazi u bolid.

Velika nagrada Monaka vozi se u nedjelju od 15 časova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!