• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton je ponižen! Šampion ga prestigao za čitav krug: Izvinjavali mu se preko radija, a onda ga pitali za titulu!

Autor Dragan Šutvić

Da li će Luis Hamilton ove sezone moći da postane prvak? Evo šta sam kaže o tome.

 luis hamilton ponižen na trci u imoli Izvor: Profimedia

As Red Bula Maks Ferstapen, aktuelni šampion Formule 1, pobijedio je u Emilija Romanji u nedjelju i sada ima skor 2/2 u trkama koje je završio ove sezone. Na taj način je oživio svoje šanse u borbi za titulu, jer je vozač Ferarija Šarl Lekler napravio grešku koja ga je koštala treće pozicije i važnih bodova.

Možda će vas zanimati

Ferarijev vozač pokušao je da pretekne Ferstapenovog klupskog kolegu Serhija Pereza nakon kasnog pit-stopa, ali je onda izgubio kontrolu na stazi Imola i poslije toga je opet morao u "pit". Nakon toga se vratio na devetu poziciju i završio je trku kao šesti.

Lekler sada značajno manju prednost u odnosu na Ferstapena (27, a bila je 45 poena), pa je Holanđanin sa pete pozicije u generalnom plasmanu skočio na drugu. Kada je izašao iz bolida, morao je da gleda kako se za svečanost na podijumu pripremaju i drugoplasirani Perez i trećeplasirano Lando Noris iz Meklarena. A daleko od njih bio je i Luis Hamilton – i bio je jako ljut.

Britanski as završio je trku na 13. poziciji i bez osvojenog poena, a u Mercedesu su uradili tako loš posao da vjerovatno pomišlja da je zaista trebalo da se povuče na kraju prošle sezone. Toliko je bila loša trka za njega da ga je Ferstapen pretekao u 40. krugu za čitav krug!

"Bio je ovo vikend za zaborav. Sigurno sam van (šampionske trke). Nema dileme oko toga, ali i dalje ću pokušavati da radim naporno da bi se nekako sabrao", rekao je sedmostruki šampion svijeta.

U Mercedesu su toliko zabrljali stvar da je prvi čovjek tima Toto Volf poslije trke rekao Hamiltonu radio-vezom da mu je "žao" što ima bolid koji ne može da se vozi, jer i dalje nisu reijšeni problemi sa poskakivanjem i sa brzinom, iako je drugi vozač Mercedesa, Džordž Rasel, završio četvrti.

"Nismo dovoljno dobri da bismo bili šampioni svijeta. Prosto, moramo da popravimo vozilo", rekao je Volfk poslije trke za Skaj sports.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC