Ostali sportovi

Slijedi dvomeč sa Norvežanima, da li će Borac igrati u Banjaluci? Srijeda je "Dan D"!

Autor Dragan Šutvić

"Za sada je finansijska podrška za igranje evropskih utakmica potpuno izostala", istakao je predsjednik Borca Aleksandar Dakić.

Izvor: Promo/OK Borac m:tel

Odbojkaši Borca debitovaće ove jeseni na evropskoj sceni, a pripreme za istorijski nastup u takmičenjima pod okriljem Evropske odbojkaške federacije u punom su jeku!

Igrači Miše Marjanovića će u drugom kolu Čelendž kupa odmjeriti snage sa predstavnikom Norveške, Vikingom iz Bergena, kojem bi trebalo da gostuju u prvoj utakmici 9. novembra. Revanš bi trebalo da se igra sedam dana kasnije u banjalučkoj dvorani "Borik", ali je domaćinstvi crveno-plavih još "u magli"...

"Najvjerovatnije ćemo obje utakmice morati da igramo u Norveškoj zbog nedostatka finansija za organizaciju domaće utakmice. Za sada je finansijska podrška za igranje evropskih utakmica potpuno izostala. Da bismo odigrali jednu domaću i jednu gostujuću utakmicu na ovom nivou, potrebno nam je najmanje 30.000 KM. Prvi put u istoriji kluba igramo evropsko takmičenje i ovim putem obraćamo se svim institucijama i apelujemo na pomoć da bismo odigrali bar tu jednu utakmicu pred našim navijačima, što je želja svih nas u klubu. Do srijede nam je rok za prijavu domaćinstva i nadamo se da će do tada stići adekvatna reakcije od nadležnih", rekao je za MONDO predsjednik kluba Aleksandar Dakić.

Prvi čovjek Banjalučana, uprkos svim problemima, vjeruuje da crveno-plavi mogu da eliminišu rivala i plasiraju se u narednu rundu.

"Smatramo da imamo podjednake šanse za prolaz, te se sa pravom možemo nadati trećem kolu i najvjerovatnijem susretu s grčkim velikanom Panatinaikosom", istakao je Dakić.

Podsjetimo, Borac je na startu premijerligaške sezone stigao do trijumfa nad Modričom Novoprom rezultatom 3:1, a takmiči se i u Kupu Republike Srpske, u kojem je stigao do polufinala.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!