Ostali sportovi

Navijači Vojvodine napravili haos u Beču: Pljuvali i udarali igrače i funkcionere, oglasio se i Tači!

Autor Nebojša Šatara

Grupa od 70 navijača Vojvodine napravila je ogroman skandal u Austriji u meču na kome su trijumfovali 29:27.

Izvor: MN PRESS

Veliki skandal desio se u Austriji gdje je grupa navijača Vojvodine, prema navodima austrijskih medija, prekinula meč Evropskom kupa između domaćeg UHK Kremsa i novosadskog kluba. Incidenti su počeli kada su srpski navijači počeli da prijete dvojici domaćih igrača koji su stajali blizu aut-linije.

To su bili Julijan Pratšer i Benjamin Rudišer, krila koja su prema navodima "Noena" i pljunuta, a onda su huligani počeli da bacaju predmete na tribinu sa domaćim navijačima. 

Policija je brzo reagovala i spriječila sukob dva navijačka tabora, a "Noen" prenosi da je najgore prošao funkcioner domaćeg tima Tomas Majer koji je zadobio nekoliko posjekotina i masnicu na oku. Prekid utakmice je trajao deset minuta, a zatim je uz prijetnju da će se utakmica završiti službenim rezultatom 12:0 za domaćina tribina sa navijačima Vojvodine ispražnjena.

Austrijski klub je najavio da će EHF-u predati detaljan izvještaj i dokumentaciju o incidentima, a najavljeno je da će ovaj klub razmisliti da li će doputovati na revanš meč u Novi Sad.

"Ako Srbi ne budu predali jasan bezbjednosni koncept za tu utakmicu, nećemo putovati. Ne želim da ugrozim svoje igrače i trenere", poručio je predsjednik UHK Krems Aleksander Hofman.

Trener Kremsa Ibiš Tači, inače albanskog porijekla, tvrdi da je incident planiran i istakao je da je zastava "Nema predaje" sa teritorijom Kosova i Metohije ofabranom u boje srpske trobojke bila "direktno upućena protiv njega i njegovog porijekla".  "Ti ljudi su detaljno analizirali naš sastav igrača i funkcionera", uvjeren je Tači.

"Skandal! Da smo znali šta da očekujemo naravno da im ne bi dali karte za ovaj meč", na kraju je rekao Aleksander Hofman.

(MONDO)