• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Benfike za MONDO: Dobro poznajem tradiciju Borca i Banjaluke! Ljubišić i Vranješ su moji prijatelji!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Žoao Alešandre Florensio, šef struke rukometašica lisabonske Benfike za naš portal govorio o predstojećem dvomeču sa Borcem u trećem kolu EHF Evropskog kupa.

 Trener Benfike Žoao Alešandre Florensio za MONDO Izvor: SL Benfica, official

ŽRK Borac će prvi put u klupskoj istoriji nastupiti u trećem kolu EHF Evropskog kupa nakon što je u prethodnoj rundi deklasirao Latsiju sa Kipra.

Protivnik banjalučkim "osicama" će biti najslavniji i vjerovatno najveći portugalski klub - Benfika iz Lisabona, koji će dočekati u dvorani "Borik" 4. decembra u 17 časova, dok je revanš zakazan sedam dana kasnije u prestonici Portugala.

Strateg lisabonskog tima Žoao Alešandre Florensio u razgovoru za MONDO je istakao da je u toku prikupljanja informacija o ekipi koju s klupe predvodi Nikola Bijelić.

"Gledali smo četiri utakmice Borca ove sezone. Očekujem da prođemo dalje iako smo dosta izjednačeni. Znam da ćemo za razliku od našeg prvenstva imati mnogo više poteškoća, ali se jako radujemo utakmici u vašoj 'mitskoj' dvorani", rekao je Florensija na početku razgovora.

Na pitanje, koje su prednosti Benfike u odnosu na banjalučki klub, portugalski stručnjak je odgovorio da one ne postoje.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Nemamo prednost, čekaju nas dvije utakmice da to i dokažemo. Nikada nisam bio u Banjaluci, ali poznajem dvojicu Banjalučana, koji su mi i prijatelji. Bojana Ljubišića, koji je nosio dres Benfike i Vladimira Vranješa, koji je trenutno rukometaš našeg muškog tima. Svakako će nam biti lijepo da dođemo u goste kod vas i vjerujem da će nam Banjaluka ostati u dobrom sjećanju. Posebno jer je ovo prvi put da ova generacija predstavlja Portugal izvan granica naše zemlje u zvaničnim evropskim takmičenjima".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zato je i upoznat sa slavnom istorijom rukometaša Borca, koji u svojim vitrinama imaju titulu šampiona Evrope iz 1976. godine i pehar IHF Kupa iz 1991. godine.

"Naravno da sam upoznat, pratim rukomet od malih nogu, a i otac mi je bio rukometni trener. Jako teško bi bilo da ne poznajem igrače poput Zlatka Saračevića. Dobro poznajem tradiciju koju ima Borac Banjaluka u muškoj konkurenciji, ali i dobar posao koji je klub napravio posljednjih godina u ženskoj konkurenciji. Sve te informacije sam dobio trenirajući hrvatsku igračicu Teu Pijević, koja je u karijeri branila u Borcu", istakao je portugalski stručnjak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC