• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benfika se malo "plaši" banjalučke publike u mitskom "Boriku": Rekli smo rukometašicama da će im trebati pelene!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometašice Benfike će u nedjelju biti gošće banjalučkog Borca u prvoj utakmici trećeg kola EHF Evropskog kupa.

 Benfika press pred ŽRK Borac Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučanke su najavile da će dati svoj maksimum protiv favorizovanog lisabonskog kluba, koji je u gradu na Vrbasu dočekan ne samo kao sportski rival, već kao istinski prijatelj, što se jako dopalo menadžerki Benfike Ireni Hendrikus.

"Prvenstveno želim da istaknem da smo izuzetno toplo dočekani od strane Borca u prijateljskoj atmosferi što je za nas jako važno, s obzirom da još od moje generacije nismo igrali u Evropi, iako je Benfika nesumnjivo veliki klub. Zato je ovo i za nas veliko iskustvo jer imamo priliku da se predstavimo izvan Portugala. Ženski rukomet u našoj zemlji nije na najvišem nivou, mi smo dobri, ali generalno gledano u Benfiki i uopšte Portugalu je fudbal sport broj jedan. Muški rukomet je s druge strane već ostvario zadane ciljeve, dok smo mi još na početku. Petu godinu imamo ženski tim, a prošle godine smo osvojili titulu i sada želimo da odemo skroz do kraja u ovom takmičenju. Znamo da neće biti lako zbog našeg nedostatka isksutva, ali imamo potencijal i uz malo sreće to bismo mogli i da ostvarimo. Naravno, ako prođemo Borac", rekla je Hendrikus.

Prema njenim riječima, dosta poznaje eksjugoslovensku školu ženskog rukometa, a posebno temperamentne navijače, pa je u šali priznala da rukometašicama neće biti lako u "Boriku".

"S naše tačke gledišta, kad je u pitanju ženski rukomet, vjerovatno nismo mogli doći na bolje mjesto kad je u pitanju ova regija, stvarno se radujemo atmosferi u dvorani i kao što sam u šali rekla našim igračicama: 'Trebaće nam pelene'! Sigurno nam neće biti lako jer nikad nismo igrale pred punom dvoranom u takvoj atmosferi. Nismo mnogo vidjeli od Banjaluke, ali znam da je drugi po veličini u Bosni i Hercegovini. Nije veliki kao Lisabon, pa ima i svoje prednosti poput gubljenja vremena u saobraćaju", dodala je menadžerka Benfike.

Trener Žoao Alešandre Florensio, koji je nedavno u intervjuu za MONDO govorio o Banjaluci i svojim prijateljima Vladimiru Vranješu i Bojanu Ljubišiću, nije želio da prognozira ishod dok ne vidi kako će se snaći njegov tim u "mitskoj" dvorani.

"Irene je sve rekla o našem učešću u ovom takmičenju, a meni je čast što sam ovdje i za nas sutra počinje san u ovoj mitskoj dvorani (Borik). Znamo za Borac i rezultate, gledali smo njihove utakmice, u pitanju je mlad tim, kao i mi, a nama je prvi put da igramo Evropu i sve je novo. Počeli smo da ostvarujemo snove, ali idemo korak po korak. A što se tiče prognoze rezultata, ne znamo, vidjećemo kad počne utakmica", izjavio je Florensio.

Banjalučkim novinarima se potom obratile i dvije kapitenke kluba iz Lisabona, Adrijana Laž, koja igra na poziciji pivota, te Debora Mureno, lijevi bek i specijalistkinja za odbranu.

"Ovo je za nas ostvarenje snova da predstavljamo Benfiku i grb kluba izvan Portugala. To je i velika odgovornost jer je Benfika veliki klub i želimo da odigramo najbolje što možemo. Pokušaćemo da ostvarimo pobjedu u sutrašnjoj utakmici", rekla je Laž, a Moreno se našalila pitanjem da li treba da bude njena izjava "copy/paste".

"U Lisabonu sam od 2018. godine, prošle sezone smo postale šampionke i sjajno je biti ovdje i igrati međunarodno takmičenje u dresu Benfike. Jako poštujemo Borac i činjenicu da će biti puna dvorana jer je to sjajno iskustvo posebno u ženskom rukometu. Nadamo se da će sutra biti prava rukometna predstava".

Utakmica između Borca i Benfike igra se u nedjelju u dvorani "Borik" s početkom u 17 sati.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC