• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽRK Borac sutra dočekuje slavnu Benfiku: Već smo napravili veliku stvar za klub, Banjaluku i Republiku Srpsku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometašice Borca u nedjelju će dočekati Benfiku u prvoj utakmici trećeg kola EHF Evropskog kupa.

 ŽRK Borac press pred meč protiv Benfika Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Sedmo učešće banjalučkih "osica" u internacionalnim takmičenjima, donijelo je dvomeč sa slavnom portugalskom Benfikom, koja je nesumnjivo izraziti favorit za prolazak u dalje takmičenje.

Ipak, ono što je najbitnije da će "Borik" sigurno biti prepun da pruži podršku svojim igračicama, kao i da banjalučki klub bude dobar domaćin Portugalkama, koje su u fantastičnoj seriji od čak 40-ak mečeva bez poraza, što dovoljno govori o snazi protivnika.

Direktor Borca Darko Savić naglasio je da je predstojeći duel velika promocija našeg grada s obzirom da će i Evropska rukometna federacija (EHF) prenositi utakmicu iz dvorane "Borik", koja će biti dupke puna.

"Došao je i taj dan da ženski rukomet, uopšte ženski sport, dočekuje ovako jednu veliku ekipu kakva je Benfika. Bez obzira kakav će krajnji rezultat da bude, samim tim što smo došli u priliku da dočekamo lisabonski klub napravili smo veliku stvar za naš grad, Republiku Srpsku i Borac. To je ogromna promocija, EHF će preuzimati signal iz dvorane 'Borik', pa će cijela Evropa gledati ovu utakmicu. Dvorana će biti prepuna, moram da priznam da sam posljednjih dana suzdržavao od poziva. Kapacitet je 2.500 sjedećih mjesta, a otišlo je 4.000 ulaznica. Cijeli grad priča o Benfiki i ovoj utakmici. Mi ćemo se potrditi da budemo dobri domaćini, već smo ostvarili lijep kontakt s ljudima iz ovog kluba, koji su opušteni i prijateljski nastrojeni. Biće to prava sportska manifestacija", istakao je Savić i zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji predstojećeg dvomeča - od predsjednika RS Milorada Dodika, Ministarstva porodice omladine i sporta, Grada Banjaluke, kompanije m:tel i drugih firmi, koje su "uskočile" kada je "osicama" bilo najpotrebnije.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Nikola Bijelić, trener "osica", nije želio da daje nikakve prognoze, ali je obećao da će njegov tim dati sve od sebe i hrabrom igrom pokušati da iznenadi rivala.

"Gledali smo više utakmica naših protivnica, znamo s kim imamo posla i realna slika je ta da je Benfika stvarno jako ozbiljan klub ne samo u našim okvirima, već na puno višem nivou. Što se tiče procentualnih šansi, generalno ne znam, ali znamo šta želimo u 'Boriku'. Očekujemo dosta ljudi da nas podrži, od njih očekujemo vjetar od leđa, od djevojaka očekujem da se ne uplaše da im navijači daju dodatnu energiju i snagu da pruže maksimum u tih sat vremena. Teško je prognozirati rezultat, ali definitvno je da su Portugalke ozbiljna ekipa. Opet, nema kalkulacija, daćemo sve od sebe", istakao je trener Banjalučanki.

Izvor: ŽRK Borac

Pivot banjalučkog tima Jovana Novaković kategorično je odbacila mogućnost da će puna dvorana biti bilo kakva smetnja "osicama".

"Ne vjerujem da ćemo se uplašiti atmosfere, to su naši navijači koji će doći da nas podrže i jedva čekamo da počne utakmica. Daćemo maksimum i uživaćemo tih 60 minuta. Svaka od nas će sutra živjeti svoj san jer nam je čast da ugostimo ovako jedno veliko sportsko ime. Recimo, igraću protiv Viktorije Boršenko, koju sam godinama gledala i to nam može samo dati dodatni motiv, a ne da se plašimo. Poštujemo ih, ali više ćemo obratiti pažnju na nas i našu odbranu", rekla je Novaković.

Izvor: ŽRK Borac

I Božana Ćutković, lijevi bek Banjalučanki je priznala da respektuje protivnika, ali da je najvažnije da Borac pokaže ono najbolje što može.

"Benfika je jako kvalitetna ekipa sastavljena od izuzetno dobrih igračica, a što se nas tiče, mi ćemo dati maksimum, kako u napadu, tako i u odbrani, pa šta bude. Neka bolji pobijedi", podvukla je lijevi bek "osica".

Utakmica između Borca i Benfike igra se u nedjelju u dvorani "Borik" s početkom u 17 sati.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC