Ostali sportovi

Novak igra 2 strašna meča prije Australijan opena: Oprobaće se protiv velikih rivala, ovakvo takmičenje se ne pamti!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković je riješio da se baš naigra tenisa do početka prvog grend slema u sezoni.

Izvor: FonetAP/Kelly Barnes

Australijan open počinje 16. januara, ali će Novak Đoković zaigrati i prije toga! Nakon osvajanja turnira u Adelejdu on juri brojne rekorde na prvom grend slemu sezone, ali nema nikakvu namheru da odmara.

Prvo će izaći na terene Australijan opena 11. januara od 14:15 kada će trenirati sa Danilom Medvedevom, a onda će dva dana kasnije odigrati meč sa Nikom Kirjosom na Rod Lejver Areni u 18:30 po lokalnom vremenu.  Ovo će biti prvi put da Srbin igra u Melburnu otkako je otjeran sa Australijan opena prošle sezone, a ovi mečevi biće prilično jedinstveni.

U pitanju je "Perfect Practice" serija duela koji će zapravo biti trening mečevi igrani pred publikom, u uslovima pravog duela! Tu će biti sudije i skupljači loptica, a karte za ove duele će se prodavati po cijenama od 5 do 10 australijskih dolara.

Vidjećemo i druge duele pa će tako sve početi u ponedeljak kada će Šapovalov trenirati sa Runeom. Zatim u utorak igraju Koko Gof i Džesika Pegula, a u srijedu osim Novakovog meča sa Medvedevom gledamo duel Feliksa Ože-Aljasima i Kristijana Garina,

U četvrtak igraju Aleks Zverev i Dominik Tim, Hubert Hurkač i Rafael Nadal, kao i Arina Sabalenka i Marija Sakari, dok Sten Vavrinka još čeka svog protivnika. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!