• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci strepe od Novaka - hoće da im uzme SVE: Rafi otima TITULU I REKORD, Alkarazu prvo mjesto na ATP listi!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković je krupnim koracima krenuo u novu sezonu, a kako stvari stoje uskoro bi ponovo mogao na tron! Cilja su dva - da osvoji Australijan open koji trenutno drži Rafael Nadal i izjednači se sa njim po broju GS titula, ali i da ponovo bude prvi na ATP listi!

 španci u panici zbog đokovića Izvor: Profimedia

Novak Đoković je izašao na teren i odmah osvojio turnir! Nakon dramatičnog finala sa Sebastijanom Kordom, u kome je čak i brata Marka izbacio iz lože, osvojio je svoju 92. titulu u karijeri i zaradio novih 94.500 dolara. Ovom pobjedom se stavio u odličnu poziciju pred Australijan open na kome će opet juriti prvo mjesto na ATP listi.

Trenutna situacija je takva da Karlos Alkaraz kao prvi na svijetu ima 6.820 bodova, Rafael Nadal je izgubio poene i sada je na 5.770, a još jedan mladi lav Kasper Rud ima 5.720 poena. Slijedi odmah iza njih Stefanos Cicipas sa 5.715 bodova, pa onda Novak sa 5.070. 

S obzirom na sve što mu se dešavalo, zabrane, deportacije i na to koliko mu je grend slemova i najvećih turnira uskraćeno prošle sezone pravo je čudo što je Novak blizu vrha, ali ono što će biti još veće čudo je ako na kraju januara opet bude prvi na ATP listi!

ČETVORICA JURE TRON, ŠPANCI U PANICI! 

Trenutna situacija je takva da nakon Australijan opena četiri tenisera mogu da budu prva na svijetu. Moguće je da Karlos Alkaraz odbrani čelnu poziciju, a mogu da ga prestignu Kasper Rud, Stefanos Cicipas i Novak Đoković. Rafael Nadal brani trofej sa prošlogodišnjeg Australijan opena i najviše što može da ima bodova nakon Melburna je 5.770, što je nedovoljno. 

Kada se oduzmu poeni koje su prošle godine Alkaraz, Nadal, Rud i Cicipas osvojili prošle godine situacija je vrlo napeta na vrhu! Alkaraz ima 6.730 bodova, Rud 5.720, Novak 5.070 i Cicipas 5.040, a Nadal je daleko iza sa 3.770. To praktično znači da je Novak treći na svijetu!

Srpski teniser bi samo osvojenom titulom mogao do titule, isti scenario važi i za Cicipasa, dok Rud može i da dođe do finala i postane prvi Norvežanin na čelu ATP liste. 

ALKARAZ PRESTIGAO MEDVEDEVA, ALI...

Izvor: Profimedia/SOPA Images/SIPA/

Upravo ovog ponedjeljka mladi Španac počinje svoju 17. nedjelju na vrhu ATP liste. Prestigao je na vječnoj listi Danila Medvedeva koji je do sada 16 nedjelja bio na vrhu, a sjedeći na listi je Mats Vilander sa 20 nedjelja. Pašće i Šveđanin jer do kraja Australijan opena niko ne može da smijeni Alkaraza.

Ipak velike probleme ima Španac jer se muči sa povredom i vrlo je izvjesno da se neće pojaviti na prvom grend slemu sezone. U tom slučaju bi baš teško ostao prvi, pošto bi bilo potrebno da Đoković ili Cicipas ne osvoje Australijan open, a da Kasper Rud ne stigne ni do finala. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC