Svjetsko prvenstvo

Nevjerovatan preokret "crvene furije" za treću bronzu! Španija se revanširala Šveđanima s kamatom!

Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Španije osvojili su bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj!

epa10438981 Sweden's Jonathan Carlsbogard and Max Darj try to stop Spain's Alex Dujshebaev during the IHF Men's World Championship handball bronze medal match between Spain and Sweden, in Stockholm, Sweden, 29 January 2023. EPA-EFE/Jessica Gow SWEDEN OUT
Izvor: EPA/Jessica Gow

U susretu za treće mjesto u dvorani u Štokholmu, koji je bio repriza finala sa prethodnog Evropskog prvenstva u Budimpešti, Španci su napravili sjajan preokret u drugom poluvremenu i stigli do petog odličja na Mundijalima.

ŠVEDSKA - ŠPANIJA 36:39 (22:18)

Šveđani su odlično odigrali prvih 30 minuta i stekli četiri razlike (22:18) na krilima raspoloženih Albina Lagergrena i Niklasa Egberga, da bi u nastavku Španija opravdala vlastiti nadimak - "crvena furija".

Kao furija su Španci odigrali start drugog dijela i za nekoliko minuta napravili seriju od 7:1 (23:25) i od tog trenutka nisu ispustili vođstvo do samog kraja.

Najefikasniji u španskom taboru bili su Adrijan Figueras sa devet golova, Aleks Dušebajev (na fotografiji) je postigao sedam, a Đoan Kaneljas pogodak manje.

Kod švedskog tima prednjačili su Lagergren sa pet i Egberg sa sedam golova.

Inače, ovo je treća bronza za Španiju poslije 2011. i 2021. godine, a na šampionatima svijeta imaju još dvije zlatne medalje (2005, 2013).

(mondo.ba)