Ostali sportovi

Čelik ne putuje u Trebinje?! Oglasila se uprava Zeničana - "Ako se stanje ne promijeni..."

Autor Dragan Šutvić

Odlazak rukometaša Čelika na utakmicu u Trebinje je pod znakom pitanja.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH nedavno je postigao dogovor oko broja klubova i početka nove sezone u Premijer ligi BiH u obje konkurencije.

Jedan od članova Premijer lige BiH za rukometaše trebalo bi da bude i zenički Čelik, ali se uprava ovog kluba oglasila saopštenjem, istakavši da je put ekipe u Trebinje, na utakmicu prvog kola protiv Leotara, upitan zbog teške finansijske situacije.

"'Ispucali' smo sve vlastite resurse Kluba i članova Upravnog odbora koji su do sada izdašno finanijski pomagali funkcionisanje Kluba, a od silnih obećanja nadležnih organa da će Klub pomoći u nastupu takmičenja u Premijer ligi BiH, koje su igrači izvojevali žestokom borbom na terenu, i pored čvrstih obećanja nismo dobili nijedne marke. Upravni odbor je na stolu imao opciju odustajanja od takmičenja u Premijer ligi, ali nakon ozbiljnih razgovora i uvjeravanja od nadležnih da će nas podržati, od te ideje se odustalo. Sada, ako se u narednih nekoliko dana stanje ne promijeni, ekipa ne može putovati na prvenstvenu utakmicu u Trebinje", navedeno je, između ostalog, u klupskom saopštenju.

Sa sjednice Upravog odbora upućen je, takođe, i apel svim prijateljima kluba da finansijski pomognu u, kako kažu iz Čelika.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)