• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAVRŠENA SAGA O PREMIJER LIGI BiH! Inspekcija odlučila - odluke o propozicijama iz 2022. su validne

Autor Dragan Šutvić

Konačno je završena saga oko kraja prošle i početka nove rukometne sezone u Bosni i Hercegovini.

 rukometna liga bih igraće 14 klubova Izvor: Mondo/Slaven Petković

Konačno je završena saga oko nove sezone u rukometnoj Premijer ligi BiH!

Upravni odbor bh. kuće rukometa je na danas održanom sastanku usvojio propozicije takmičenja za takmičarsku godinu 2023-24, nakon što je inspekcija Ministarstva pravde BiH utvrdila da su odluke Upravnog odbora RS BiH za sezonu 2022-23 donesene na sjednici 3. avgusta prošle godine validne, potvrđeno je MONDU iz Rukometnog saveza BiH.

Podsjetimo, donesena je odluka da će na kraju sezone elitni rang bh. rukometa napustiti pet klubova, što su osporavali članovi bh. Saveza iz Republike Srpske.

Smatrali su da nema pravno dejstvo jer su je, kako su rekli, izglasali članovi Upravnog odbora RS BiH koji su u sudski registar upisani 24. avgusta, te da, prema Zakonu Zakonu o Udruženjima i fondacijama BiH član 32. stav 2., odluke ne mogu da se donesu dok se čelnici udruženja i fondacija zvanično ne registruju.

Na kraju je posljednju riječ dala inspekcija, utvrdivši da ipak nisu postojale nikakve prepreke po pitanju donošenja propozicija i da nije prekršena nijedna odredba, pa je na kraju odluka o ispadanju pet klubova ostala na snazi.

Tako će Premijer liga BiH za rukometaše u predstojećoj takmičarskoj godini brojati 14 klubova. U žrijebu su se našli klubovi koji su pravo nastupa u eliti izborili na terenu – Borac m:tel, Leotar, Gračanica, Čapljina, Izviđač, Goražde, Sloga, Sloboda, Konjuh, Maglaj, Vogošća, Mladost, Čelik i Krivaja, uz napomenu da je banjalučka Mladost odustala od takmičenja zbog teške finansijske situacije, pa će naknadno biti određeno koji klub će popuniti ovo mjesto. Takmičenje će početi 7. oktobra, a iz elite će ispasti tri najslabije rangirana tima.

Dodajmo i da je dogovoreno da će Premijer liga BiH za rukometašice brojati deset timova, te da će na kraju sezone iz lige ispasti tri najslabije plasirana tima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC