• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EHF pružio punu podršku radu Upravnog odbora RS BIH: U Premijer ligi BiH naredne sezone 15 klubova

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Delegacija Rukometnog saveza BiH (RS BiH) boravila u Beču, gdje je održan sastanak sa predstavnicima Evropske rukometne federacije (EHF).

 Delegacija Rukometnog saveza BiH boravila u Beču, održan sastanak sa EHF Izvor: Promo/Rukometni savez BiH

Delegacija Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u sastavu Vladimir Branković, Kenan Magoda i Dario Pušić, boravila je na sastanku sa predstavnicima Evropske rukometne federacije (EHF) u Beču. Delegacija krovne kuće bh. rukometa sastala se sa Mihaelom Vidererom, predsjednikom EHF-a, Martinom Hauslajtnerom, generalnim sekretarom EHF-a i Markusom Glaserom, šefom sportskog segmenta EHF-a.

"EHF daje punu podršku radu Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH. EHF je svjestan stanja u RSBiH u prethodnom periodu, shvata problematiku našeg saveza i pozdravlja dolazak delegacije RSBiH na sastanak u Beču", saopšteno je iz Rukometnog saveza BiH.

Takođe se dodaje:

"EHF se zahvaljuje na energiji, koju ulažemo u rad UO RSBiH, a posebno su zahvalni na tome što je novi saziv UO RSBiH posvetio pažnju, kako seniorskim, tako i omladinskim selekcijama, i u muškoj i ženskoj kategoriji. Raduje ih što naše selekcije nastupaju na skoro svim takmičenjima za omladinske kategorije."

Shodno urađenim poslovima i prezentiranom planu za budućnost, EHF je spreman da se uključi u rad kancelarije Rukometnog saveza BiH, a sve u cilju jačanja rukometa u BiH. EHF raduje činjenica da su predstavnici RSBiH spremni da preuzmu organizaciju evropskih prvenstava za omladinske kategorije, u muškoj i ženskoj kategoriji.

"EHF nema praksu da se uključuje u internu problematiku i unutarnju organizaciju saveza, koji su članovi krovne kuće evropskog rukometa, ali u ovom slučaju spremni su da se uključe i da pomognu u rješavanju problema i da daju preporuku kako da UO RSBiH riješi problem propozicija takmičenja za sezonu 2022/23. i 2023/24. Preporuka EHF-a je da RSBiH izbjegne sudske sporove i da u sezoni 2023/24. u Premijer ligi BiH za rukometaše nastupa 15 klubova, a da se odluka o skraćenju lige odgodi na sezonu 2024/25. Tako da će u sezoni 2023/2024. ispadati četiri ekipe, a u viši rang ući tri tima. Za sezonu 2024/25. će UO RSBiH donijeti nove propozicije", objasnili su iz RS BiH.

EHF je poručio da će sva buduća komunikacija biti isključivo između EHF i Rukometnog saveza BiH, te da pojedinačne žalbe neće više nikad razmatrati. Osim toga punu odgovornost za svoje odluke od sada ima samo i isključivo Upravni odbor RSBiH.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC