• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladimir Branković, predsjednik Rukometnog saveza BiH: Inspekcija na potezu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Vladimir Branković poručio je da su članovi Upravnog odbora RS BiH iz Republike Srpske uradili sve što je bilo u njihovoj moći kako bi promijenili odluku o broju timova koji će na kraju ove sezone napustiti elitni rang.

 ladimir Branković, predsjednik Rukometnog saveza BiH: Inspekcija na potezu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Branković je u razgovoru za "Glas Srpske" istakao da su proteklih mjeseci članovi iz Republike Srpske pokušali da promijene odluku od 3. avgusta po kojoj bi na kraju sezone 2022/23 na kraju trebalo da ispadne pet timova.

"U vrijeme donošenja te odluke nije postojao sekretarijat koji bi nas mogao upozoriti da ne možemo da donosimo valjane odluke. Naime, prema Zakonu o Udruženjima i fondacijama BiH član 32. stav 2. odluke ne mogu da se donesu dok se čelnici udruženja i fondacija zvanično ne registruju. Kako je odluka o sistemu takmičenja za sezonu 2022/23. donesena 3. avgusta, a mi smo upisani 24. avgusta, jasno je da ona ne bi trebalo da ima pravno dejstvo", rekao je Branković.

Predsjednik RS BiH naveo je da su članovi Upravnog odbora iz Republike Srpske u nekoliko navrata pokušali da ponište odluku na sjednicama u proteklom periodu, ali da do dogovora ipak nije došlo.

"U proteklih šest, sedam mjeseci nekoliko puta smo pokušali da promijenimo ovu odluku uz dogovor sa kolegama u Upravnom odboru. Kako do toga nije došlo, mi smo prije mjesec dana poslali prijavu nadležnim inspekcijskim organima i tražili da se odluka poništi jer nije ispoštovana zakonska procedura i sad čekamo njihov odgovor. Ako oni ponište odluku, onda će ostati na snazi ranije donesene propozicije takmičenja po kojima takmičenje napuštaju tri ekipa".

Uskoro se očekuje sastanak čelnika Rukometnog saveza BiH sa predstavnicima Evropske rukometne federacije.

"Iskreno tu možemo samo da informišemo Evropsku rukometnu federaciju o ovim dešavanjima jer je njihov stav da se ne miješaju u unutrašnje stvari svojih članica. Broj i sistem takmičenja su u nadležnosti saveza tako da se oni tu ne miješaju i tu odluku moramo mi da donesemo", poručio je Branković.

Rukometni klubovi su počeli pripreme za novu sezonu u prvenstvu BiH i svi sa nestrpljenjem očekuju odluku o datumu početka takmičenja kako bi mogli da prilagode pripreme i broj prijateljskih utakmica u tom periodu. Takođe od odluke zavisi i start Prve lige Republike Srpske.

(Glas Srpske)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC