• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NI DERVENTA NEĆE U PREMIJER LIGU BiH! Oglasio se klub: Nemamo dovoljno novca ni za korektan nastup u Prvoj ligi RS!

Autor Dragan Šutvić

Trećeplasirani klub Prve lige Republike Srpske odbio je poziv da nastupi u bh. eliti.

 rk derventa neće u premijer ligu bih  Izvor: Dejan Becarevic/Dejan Becarevic

Narednog mjeseca bi trebalo da startuje nova sezona u rukometnoj Premijer ligi BiH, a konačan spisak učesnika nije poznat.

Traje polemika oko toga koliko klubova treba da napusti elitni rang – tri ili pet – a istovremeno je nepoznato koja ekipa iz prošlosezonskog prvenstva Republike Srpske će popuniti jedno od tri mjesta za timove koji dolaze iz nižeg ranga.

Trebalo je da to bude šampion, banjalučka Mladost, ali je ovaj klub odustao zbog teške finansijske situacije. Loše stanje je i u drugoplasiranoj Kozari iz Kozarske Dubice, baš kao i u trećeplasiranoj Derventi, koja se oglasila saopštenjem u kojem je istaknuto da je ovaj klub odbio poziv da se naredne sezone takmiči u bh. eliti.

"Upravni odbor Rukometnog kluba Derventa nije prihvatio specijalnu pozivnicu koju su dobili od Rukometnog saveza Republike Srpske da kao trećeplasirani tim Prve lige Republike Srpske učestvuje u Premijer ligi BiH u novoj sezoni.

Klub trenutno nema budžet i finansijska sredstva koji bi dozvolio da pozitivno odgovorimo na ovaj poziv i ponovo igramo u Premijer ligi BiH. Budžet sa kojim raspolažemo, usljed svih poskupljenja i povećanja troškova takmičenja, bez pomoći sponzora ne dozvoljava korektan nastup ni u Prvoj ligi Republike Srpske

Igrački kadar prvog tima ostaje skoro nepromijenjen u odnosu na prošlu sezonu, izuzev odlazaka igrača koji su zbog privatnih obaveza napustili klub.

Domaći igrači činiće preko devedeset odsto igračkog kadra, a trener ostaje Milorad Bjelošević. Kao i svake godine, nekoliko članova mlađih kategorija biće priključeno treninzima prvog tima gdje će imati priliku da još više napreduju i u narednom periodu postanu prvotimci", saopšteno je iz kluba, koji će sa pripremama startovati 14. avgusta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC