Da vidimo

Idealan teniser Rafaela Nadala? Mješavina Novaka Đokovića i Hrvata!

Autor Nebojša Šatara

Rafael Nadal nije mogao da izostavi Novaka, ali ga je pomenuo samo kod jedne stvari.

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal se sprema da se vrati na teren, a prije nego što je izašao da ponovo vježba razgovarao je sa medijima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Jedno od pitanje je bilo da sastavi svog idealnog tenisera i morao je Španac da pomene Novaka Đokovića. Doduše nije izostavio ni Rodžera Federera i sebe...

Dio igre koji najviše cijeni kod Novaka je bekend! Kada je sastavljao idealnog tenisera dao mu je Novakov bekend, a kada je forhend u pitanju tu je izabrao udarac Rodžera Federera. Iako mnogi smatraju Novaka za mentalno najjačeg tenisera, ako ne i mentalno najjačeg sportistu svih vremena, Nadal je tu rekao da nema boljeg od njega i svom idealnom igraču je dao mentalni sklop Rafaela Nadala. 

Pomenut je i sada drugi teniser svijeta Karlos Alkaraz i priznao je mlađem kolegi iz Španije Nadal preimućstvo kada su u pitanju fizikalije, pa je tako taj dio uzet od nekadašnjeg broja jedan. Za volej se prisjetio nekih ranijih vremena i rekao da je najbolji volej u igri imao Radek Štepanek, a najbolji servis pripada Hrvatu!  Za najboljeg servera je podabrao 44-godišnjeg Ivu Karlovića, nekada 14. igrača svijeta koji je sa aktivnim bavljenjem tenisom zvanično prestao tek ove godine!

BONUS VIDEO: