• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa čuo šta Novak želi, zato se vraća! Toni Nadal sve otkrio: Cilj mu je da sruši Đokovića na dva turnira!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rafael Nadal se vraća na teren i postavio je pred sebe dva cilja.

 Rafael Nadal vraća se na teren da se bori sa Novakom Đokovićem Izvor: Profimedia/Dubreuil Corinne/ABACA

Iako je odigrao jednu od najboljih sezona u karijeri, Novak Đoković je na samom kraju rekao da ima još veće ciljeve za narednu, a to je da osvoji sva četiri grend slema i da ponese zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Parizu. To kao da je čuo i njegov najveći rival Rafael Nadal, koji je praktično počeo da razmišlja o penziji, a sada planira senzacionalni povratak na teren u Brizbejnu i naciljao je iste stvari kao Đoković.

Kako je ispričao njegov stric Toni Nadal, koji je do prije nekoliko godina trenirao Rafu, cilj nije samo puko učešće na turniru u Brizbejnu, pa onda na Australijan openu, nego je želja da se forma tempira do maja. Prvo će biti cilj da se podigne još jedan pehar na Rolan Garosu, a onda na istom mjestu i zlatna medalja.

"Njegov san je da ponovo čuje kako mu se ime uzvikuje na Rolan Garosu. Zna da će da bi bio konkurentan morati da se takmiči na mnogim turnirima. Osoba poput Rafe mora da vjeruje u sebe i pokuša. Ne znam za ostatak kalendara, o tome razgovara sa svojim trenerima i timom. Rafa će pokušati da se takmiči na svim mogućim turnirima, ali prije svega na Olimpijskim igrama i Rolan Garosu. Za njega je takmičenje na Olimpijskim igrama, predstavljanje Španije, uvijek bilo veoma važno, pošto je već učestvovao u Pekingu i Riu. Olimpijske igre su u Parizu, na terenima Rolan Garosa, što ih čini posebnim", naglasio je Toni govoreći za francuski "RMC Sport".

Prema njegovim riječima, Rafa se vratio normalnim treninzima punog intenziteta i pun je entuzijazma da "sruši Đokovića" na Rolan Garosu. Ističe i da je više puta ponavljao da ne želi da završi karijeru povrijeđen, ali je svjestan da je situacija po njega veoma komplikovana i da niko u ovom trenutku ne zna koliko može da izdrži.

"Biće veoma teško pobijediti Đokovića, Alkaraza, ali mislim da, ako se Rafael dobro bude osjećao, imaće šanse. Takođe sam veoma srećan, ja sam mu stric. Raduje me vidjeti da mu je opet dobro. Stvarno voli tenis, takmičenja i sad zna da može da radi ono što voli. Kao ljubitelj, volim vidjeti intenzitet na terenu Filipa Šatrijea ili bilo kog drugog terena na turu", naglasio je Toni Nadal u nedavnom intervjuu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC